Sportlövészet: Mészáros és Major jól szerepelt a Honvéd 75 Kupa zárónapján

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.07. 17:44
null
Fotó: Facebook/Hungarian Shooting Federation
A puskás Mészáros Eszter és a pisztolyos Major Veronika produkált kiemelkedő eredményt a sportlövők Honvéd 75 Kupájának vasárnapi záró napján, a verseny az utolsó válogató volt a Győrben február 26-án kezdődő olimpiai kvalifikációs 10 méteres Európa-bajnokságra.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a tokiói olimpikon Mészáros szombati, 630 körös alaperedményét túlszárnyalva, 630.6 körös, nemzetközi szinten is erős eredménnyel végzett a 60 lövéses alapverseny élén. Mészárosnak a döntőben meg kellett elégednie a harmadik hellyel, az élen Bajos Gitta végzett 252 körrel.

Női légpisztolyban a keszthelyiek Európa-bajnoka, Major Veronika parádésan lőtt. A pisztolyosoknál szombaton rendeztek döntőket – melyet a nőknél Major nyert meg –, vasárnap csupán 60 lövéses alap volt programban, amiben Major 584 körrel végzett az élen, megelőzve a tavalyi világbajnokságon negyedik és ezzel olimpiai kvótát szerzett Fábián Sára Ráhelt, aki 574 kört produkált.

A férfiaknál a puskások és a pisztolyosok is visszafogottan teljesítettek. Puskában a legjobb alaperedményt Hammerl Soma érte el 625.9 körrel, a fináléban Vas Péter volt a legjobb 249.7 körrel. Pisztolyban 569 kör elég volt az első helyhez, melyet a 2022-ben Európa-bajnoki bronzérmes Tátrai-Fejes Miklós szerzett meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik