Darts: Ihász Veronika simán kikapott WDF-vb nyolcaddöntőjében

Vágólapra másolva!
2023.12.06. 15:16
null
Ihász Veronika két szettben kikapott Lakeside-ban (Fotó: WDF, archív)
Ihász Veronika a nyolcaddöntőben búcsúzott a Lakeside-ban zajló WDF-dartsvilágbajnokságtól, mivel két sima szettben kikapott a verseny hetedik kiemeltjétől, az angol Lorraine Winstanleytől.

 

A Győri Darts Club játékosa nem kezdett túl acélosan, hatvanas átlaggal dobta végig az első szettet, ennél a 2019-es világbajnokság döntőse, Winstanley nagyjából tízzel teljesített jobban, megérdemelten vitte el 3–0-ra a játékrészt.

A második szettben javult a magyar hölgy átlaga, de Winstanley továbbra is jól dobott, így nehéz volt megfogni. Ihász megszerezhette volna a vezetést, ám nem tudta megdobni a dupla tizenhármat, ezt az angol kihasználta. Kettő nullnál Ihász ugyancsak szépíthetett volna, ám húszról nem tudott kiszállni, ez egyben azt is jelentette, hogy búcsúzott a világbajnokságtól. Kate Winstanley a negyeddöntőben folytathatja. A magyar hölgy 60.82-es, míg az angol 68.32-es átlaggal zárta az összecsapást.

„Elmondhatatlanul csalódott vagyok, nagyon nehéz megérteni, hogy mennyire fáj most ez nekem – értékelt szomorúan a veresége után Ihász Veronika. – Remélem, egy idő után mindez átfordul abba, hogy tanulok belőle és leszűröm a konzekvenciát, de most még nem megy. A gyakorlás során nagyon jól ment a játék, úgy gondoltam, egyben vagyok, de valamiért a színpadon nem volt bennem annyi stabilitás, nem tudtam úgy elengedni a nyilakat, ahogyan kellett volna, idegenül éreztem magam. Ha valami csoda folytán beakadt volna egy duplám, a helyére kattant volna bennem valami, de sajnos nem így történt.”

Hozzátette, valószínűleg nem a teher zavarta őt, mert korábban bizonyította, hogy tudja kezelni, de ezúttal a színpad elhelyezkedése valahogyan becsapta a térérzékelését. Nem érzett pánikot, túlzott izgalmat, a kilenc bemelegítőnyilat is rendben eldobta, aztán ahogyan elkezdődött a mérkőzés, semmi sem sikerült. Véleménye szerint elképzelhető, hogy az életén, az edzésprogramján vagy a versenynaptárán változtatnia kell, hogy ne történjen meg még egyszer ami most, a lakeside-i versenyen.

DARTS
WDF-VILÁGBAJNOKSÁG
NŐK
1. FORDULÓ (nyolcaddöntő)
Lorraine Winstanley (angol, 7., 68.32)
–Ihász Veronika (60.82) 2–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik