Darts: Az ember összesz.rja magát a vb-színpadon – Peter Wright

Vágólapra másolva!
2023.12.06. 14:51
null
Peter Wright rendhagyó sztorikat mesélt (Fotó: Getty Images)
A kétszeres dartsvilágbajnok Peter Wright rendkívül érdekes történeteket mesélt el egy műsorban – többek között arról is szót ejtett, hogy egyszer rossz számlaszámot adott meg a PDC-nek, emiatt a „kibertérbe” került a győzelemért járó díja, emellett kitért rá, a világbajnoki győzelemhez „nagy pelenka kell”.

 

Peter Wright nívós tornát nyert meg akkoriban, amikor még csak aprópénzt keresett, ám a honoráriuma nem érkezett meg, mivel rossz számlaszámot adott meg a PDC-nek.

„Abban az időben nem a feleségem, hanem én feleltem a pénzügyeimért, ami nem volt jó. Nagyjából heti kétszáz fontból éltem, megnyertem ezt a versenyt, de az egészet »elcsesztem«. Megadtam a PDC-nek a banki adataimat, hogy hova utalja a nyereményemet. Sajnos az a pénz a kibertérbe került, mert rossz számlaszámot adtam meg! Istenem, látniuk kellene, milyen állapotban van az a trófea…– idézte az oche180.com Wrightot. A klasszis – talán – viccből hozzátette, azóta zsebpénzt kap a feleségétől, amelyből a legextravagánsabb dolog, amit valaha vett, az a Phil Taylor-dartskészlet volt.

A december 15-én kezdődő világbajnokság kapcsán kiemelte: „Nagy pelenkára van szükség a győzelemhez.”

Hogy mire is gondolt, azt kifejtette: „Arról van szó, hogy az ember a nyomás miatt összesz.rja magát a vb-színpadon. Ha elindulsz ezen a versenyen, meg akarod nyerni, hatalmas a tét, a közönség bármikor ellened fordulhat. Visszagondolok arra, amikor 2014-ben először döntőt játszottam: örültem annak, hogy ott lehetek, de nem álltam készen a győzelemre. Láttam, hogy a többi világbajnok, Phil Taylor vagy Michael van Gerwen milyen jól kezeli a médiát és az ehhez hasonló dolgokat. Én utálok ilyesmit csinálni, mert nagyon ideges vagyok, de az évek során sokat fejlődtem. Amikor legközelebb, 2020-ban bejutottam a fináléba, megkérdeztem magamtól, készen állok-e minderre. Azt tudtam mondani, hogy igen, készen állok.”

Mint ismert, Peter Wright megnyerte a 2020-as döntőt, majd két évvel később, 2022-ben is diadalmaskodott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik