Birkózás: díjazta idei legjobbjait a magyar szövetség

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2023.12.15. 22:13
null
Az Év utánpótlásedzője Lőrincz Viktor lett (Fotó: MBSZ/Róth Tamás)
A Magyar Birkózók Szövetsége a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián megtartotta idei karácsonyi ünnepségét, amelyen az év legjobbjainak járó díjakat is átadták – írja hírlevelében az MBSZ.

 

Az eseményt olimpiai, világ- és Európa-bajnokaink, az egyesületek képviselői és birkózói mellett megtisztelte jelenlétével Schmitt Pál,volt köztársasági elnök, a NOB tiszteletbeli tagja,Fürjes BalázsésGyurta DánielNOB-tag,Schmidt Gábor,a sportért felelős államtitkárság helyettes államtitkára,Szabó László,a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke,Németh Szilárd,az MBSZ elnöke, a KIMBA alapítója,Kovács Norbert,a Nemzeti Sportinfrastruktúra Ügynökség vezérigazgató-helyettese,Berényi Péter,a Nemzeti Sportügynökség vezérigazgató-helyettese,Bacsa Péter,az MBSZ ügyvezető alelnöke, a KIMBA operatív igazgatója,Ancsin László,az MBSZ főtitkára,Lőrincz Tamásolimpiai bajnok, a KIMBA szakmai igazgatója,Süle László,a KIMBA kurátora,Buranits Ildikó,az MTK alelnöke,Bálint Zoltán,a Vajdasági Birkózóakadémia ügyvezető igazgatója, valamintKatona László,a Székelyudvarhelyi ISK edzője – olvasható az MBSZ hírlevelében.

Schmitt Pál, Schmidt Gábor és Fürjes Balázs beszédében a sportág méltatása mellett kellemes ünnepeket kívánt mindenkinek, míg Németh Szilárd felhívta hálát adott mindenkinek az egész éves munkájáért, sok erőt és kitartást kívánt a következő esztendőhöz.

A sportágért tett több évtizedes munkájáért, kiemelkedő szakmai tevékenységéért Életmű-díjjal tüntették kiBacsa FerencésSzőnyi Jánosmesteredzőt,Katona GézátésMester Lajost.

Fél évszázad-díjban részesültGiczy Jenő, Fejes László, Lakatos András, Nagy József, Petróczi BalázsésSzabó József.Kiemelkedő edzői munkájáért MBSZ-elismerésben részesült továbbáVarga István.

Az eseményen ezután mérleget vontak az idei év eredményeiből és videón tekintették meg az év birkózóinak legszebb megmozdulásairól. A felnőttek között a szakmai zsűri kötöttfogásban a világbajnokLosonczi Dávidnak,szabadfogásban az ugyancsak világbajnokMuszukajev Iszmailnak,míg női birkózásban az Európa-bajnoki ezüstérmesBognár Erikánakítélte az Az év felnőtt birkózója címet.

Utánpótlásban a felnőtt Európa-bajnok, U23-as vb-harmadikTakács Istvánt(U23), az U20-as vb- és Eb-győztesElekes Enikőt(U20), az U17-es és U15-ös Európa-bajnokRitter Sophie-t(U17), valamint az U15-ös kontinenselsőZsitovoz Máriát(U15) találták a legjobbnak.

Az Év edzőjeTakács Ferenc,Az Év utánpótlásedzőjeLőrincz Viktor,Az Év médiadíjasaRóth Tamás,Az Év bírójaWeisz György,míg Az Év veteránbirkózójaCseperkáló Péterlett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik