Bemutatták az immár 36. alkalommal megjelent Sport 2023 évkönyvet

Vágólapra másolva!
2023.12.01. 15:34
null
Balról: Fábián László, Koch Máté, Szilágyi Áron, Gyulay Zsolt és Madaras Norbert (Fotó: Dömötör Csaba)
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) kiadásában, a sportért felelős államtitkárság támogatásával, a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) Nagy Béla Programjának keretében megjelent az esztendő sportsikereit és felejthetetlen pillanatait felelevenítő Sport 2023 évkönyv, amelyet pénteken mutattak be Budapesten, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Dr. Koltai Jenő Sportközpontjában.

 

A MOB elnöke, Gyulay Zsolt köszöntőjében elmondta, nagyon értékes évet zárt a magyar sport, ami egyben felkészülés is volt a jövő évi, párizsi olimpiára. Az ötkarikás játékokra eddig hatvan kvótát szereztek sportolóink, de Gyulay reményének hangot adva hangsúlyozta: bíznak benne, hogy ez a szám 160-170-re kúszik majd fel a következő hónapokban és nagyon jó évet kívánt 2024-re.

Szöllősi György is beszédet mondott (Fotó: Dömötör Csaba)
Szöllősi György is beszédet mondott (Fotó: Dömötör Csaba)

Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke, lapunk főszerkesztője és a sportévkönyv állandó szerzője örömét fejezte ki, hogy az MSÚSZ idén is folytatta az együttműködést a MOB-bal a kiadvány kapcsán. Szöllősi felelevenítette az elmúlt egy-másfél évtized hatalmas hazai sportfejlesztéseit, amivel a sportmédiának is lépést kell tartania, hiszen a sportújságírók is felelősek a sportkultúra alakításában és életben tartásában. Szöllősi György elmondta, az évkönyv időtálló, 50 év múlva is forgatni lehet. Hozzátette a január 8-án, a fővárosi Operaházban sorra kerülő az Év Sportolója Gálán minden vendég ajándékba kapja a Sport 2023-at.

A könyvbemutatón részt vett Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívó és Koch Máté világbajnok párbajtőröző, valamint Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda-szövetség egyaránt kétszeres ötkarikás és világbajnok elnöke is.

Fotó: Dömötör Csaba
Fotó: Dömötör Csaba

A kötet szerzői között a Nemzeti Sport számos jelenlegi, illetve korábbi munkatársa megtalálható: Amler Zoltán, Ballai Attila, Ch. Gáll András, Csurka Gergely, Deák Zsigmond, Gombkötő Roland, Ilku Miklós, Kálnoki Kis Attila, Karádi Zoltán, Kovács Erika, Lakner Gábor, Marosi Gergely, Micheller Szilvia, Novák Miklós, Patai Gergely, S. Tóth János, Skrapits László, Szetey András, Szöllősi György, Szűcs Miklós, Tóth Anita, Tumbász Hédi, Vincze Szabolcs, Zsoldos Barna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik