Vívás: bronzérmes a férfi párbajtőrcsapat a berni vk-n

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2023.11.12. 17:03
null
Koch Mátéék a harmadik helyen zártak Bernben (Fotó: Új Néplap/Mészáros János)
Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású párbajtőrcsapatunk a berni világkupaversenyen harmadik lett – Európa-bajnokaink a bronzmérkőzésen Dél-Koreát győzték le.

 

Egyedül a regnáló világbajnokkal, az olasz csapattal nem bírt az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összetételű párbajtőr-válogatottunk a berni világkupa-viadalon – ilyenkor persze mindig kulcsfontosságú, hogy ha jön a vereség, akkor az a verseny melyik szakaszában jön.

Nos, vasárnap az elődöntőben kaptak ki a mieink az olaszoktól, ám aztán Dél-Koreát simán megverték Siklósiék a bronzcsatában, így a harmadik helyen végeztek.

Mindez már önmagában szép teljesítmény, ám az, hogy a kvalifikációs rangsorban a berni vk előtt második helyen álló (a mieink az ötödik helyről rajtoltak) kazahokat a negyeddöntőben megverte a Dancsházy-Nagy Tamás vezetőedző irányította kvartett, még majdhogynem a harmadik helynél is nagyobb fegyvertény.

Nem elkiabálva semmit, hiszen messze még a kvalifikációs időszak vége, annyit azért feltétlenül megírhatunk, hogy jól, mi több, nagyszerűen indította a szezont férfi párbajtőrcsapatunk.

VILÁGKUPAVERSENY, BERN
Párbajtőr. Férfiak. Csapat. A 16 közé jutásért:
Magyarország–Egyesült Arab Emírségek 45:22 (Nagy D. +9, Siklósi +6, Koch +5, Andrásfi +3). Nyolcaddöntő: Magyarország–Németország 41:30 (Koch +5, Nagy D. +4, Andrásfi +2). Negyeddöntő: Magyarország–Kazahsztán 43:39 (Koch +6, Siklósi +5, Nagy D. –3, Andrásfi –4). Elődöntő: Olaszország–Magyarország 45:37 (Siklósi –1, Koch –1, Andrásfi –6). A 3. helyért: Magyarország–Dél-Korea 45:32 (Siklósi +10, Nagy D. +2, Koch +1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik