Tájékozódási futás: Magyarország kapta a 2027-es vb rendezési jogát

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.07.15. 14:05
null
A kép illusztráció (Fotó: Török János/Délmagyarország, archív)
Magyarország kapta – Veszprém központtal – a 2027-es tájékozódási futó világbajnokság rendezési jogát.

 

A nemzetközi szövetség (IOF) elnöksége Svájcban jelölte ki a következő vb-k helyszíneit. A magyar sportági szövetség szombati tájékoztatása alapján a grémium értékelése szerint a magyarok és a svédek egyaránt a megszokotthoz képest magasabb szintű pályázatot adtak be, ám az IOF azt szeretné, ha minél változatosabb terepeken futnának a versenyzők, így idén Svájc, két év múlva Finnország lesz házigazda, 2027-ben pedig Magyarországon, a Bakonyban mérik össze a tudásukat a sportolók.

Kovács Balázs, a Magyar Tájékozódás Futó Szövetség elnöke elmondta: nagyon megtisztelő az IOF részéről, hogy bizalmat szavazott nekik, így most már pályázhatnak az állami támogatásért, ami az egyik feltétele a tényleges rendezésnek.

A szombati közlemény szerint a veszprémi világbajnokságon erdei számok lesznek majd, a közép- és hosszútávú verseny mellett a női és férfi váltó vb-címet is meg lehet szerezni. Magyarország harmadszor lehet házigazdája a legrangosabb tájfutó eseménynek, 1983-ban Zalaegerszeg, míg 2009-ben Miskolc volt a helyszín.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik