Birkózás: gerincsérvvel megműtötték a vb-ezüstérmes Szőke Alexet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2023.07.11. 10:51
null
Szőke Alex (Fotó: Nemzeti Sport)
Hétfőn gerincsérvvel megműtötték a vb-ezüstérmes, olimpiai ötödik kötöttfogású birkózót, Szőke Alexet, így biztosan nem indul az e heti budapesti UWW-rangsorversenyen, s vélhetőleg a vb-re sem válogatózik.

 

Július 13-án, csütörtökön a BOK-csarnokban elkezdődik a Nemzetközi Birkózószövetség rangsorverseny-sorozatának (UWW Ranking Series) budapesti állomása, a Polyák Imre-Varga János-emlékverseny. Világbajnoki szintű és nagyságú mezőny várható öt kontinensről, a három szakágban összesen csaknem hatszázan lépnek szőnyegre. A megméretés jelentőségét az adja, hogy ezen lehet utoljára világranglistapontokat szerezni, ami alapján készül majd a kiemelés a szeptemberi, belgrádi olimpiai kvalifikációs vb-re. A magyaroknak különösen a női 57, valamint a kötöttfogású 87 és 97 kilós súlycsoport fontos, hiszen ezekben több klasszis válogatózik egymással a világbajnoki indulásért. Pontosabban az utóbbi, a 97 kilós kategóriában kiesni látszik az egyik aspiráns, hiszen a 2021-ben vb-ezüstérmes és olimpiai ötödik Szőke Alexet információink szerint hétfőn gerincsérvvel megműtötték.

Bár a beavatkozás állítólag nem volt nagy, inkább amolyan „tisztító jellegű”, az e heti hazai UWW-rangsorversenyről természetesen hiányzik az ESMTK klasszisa. Sőt, mivel a lábadozása négy-öt hetet vesz igénybe, a felkészülés legfontosabb részét sem tudja elvégezni, így vélhetőleg nem képes megvívni a párharcát az év elején két súlycsoportot felugró, s ott a címeres mezt megszerző, vb- és Eb-bronzérmes Lévai Tamással. Szőke mellett még egy, a válogatón érdekelt kiválóság hiányzik majd a budapesti viadalról sérülés miatt, mégpedig a női 57 kg-ból a tavalyi Eb-harmadik Dollák Tamara.

Azért az ő távollétükben is színvonalas csatákra van kilátás a nevezések alapján négy olimpiai és huszonhat világbajnokot felvonultató viadalon, amelyre ingyenes a belépés a BOK-csarnokba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik