Birkózás: Bognár és Borsos is bronzéremért csatázhat

Vágólapra másolva!
2023.07.15. 16:29
null
Bognár Erika bronzéremért száll harcba a budapesti Polyák Imre–Varga János emlékversenyen (Fotó: Török Attila)
Az 55 kilogrammos Bognár Erika és az 59 kilós Borsos Viktória is a bronzéremért léphet szőnyegre a Nemzetközi Birkózószövetség utolsó rangsorviadalán, a budapesti Polyák Imre–Varga János emlékversenyen, szombaton.

A nap első mérkőzésén Borsos 3:2-re legyőzte Szabó Nikolettet, ezt követően kikapott az U23-as Európa- és világbajnoki ezüstérmes Magdalena Glodektől, csakúgy, mint Szabó, így csoportmásodikként Borsos birkózhatott a döntőbe jutásért. A 19 éves magyar technikai tussal kikapott egy amerikai riválistól, de az esti programban még szőnyegre léphet a bronzéremért az indiai Sangeeta ellen.

Nem sokkal a magyar hölgyek csatája után az 55 kilóban Eb-ezüstérmes Bognár Erika is bemutatkozott az amerikai Alisha Sue Howk ellen, és egy-egy intés után egy levitellel biztosította be győzelmét a selejtezőben, majd technikai tussal kikapott a világbajnoktól, a szintén amerikai Jacarra Winchestertől.

Ugyanebben a súlycsoportban Szenttamási Róza a negyeddöntőben kétszer is remekül elkapta az Eb-bronzérmes Mariana Dragutan bokáját, de a moldovai mindkétszer megkontrázta és bebillentette a csepeli birkózót, majd a második menetben 10:1-re ellépett és megnyerte a találkozót. Az elődöntőben a két magyar versenyző legyőzője mérkőzött egymással, ezt az összecsapást az amerikai nyerte, így Bognár jutott tovább az éremcsatába, ahol Dragutan lesz az ellenfele.

A 76 kilósok között a kétszeres U20-as Európa-bajnok Nyikos Veronika az első körben 11:0-ra kikapott kínai vetélytársától, aki beverekedte magát a döntőbe, így Nyikos a vigaszágra került. A dunaújvárosi sportoló magabiztosan kezdte ottani találkozóját, négypontos előnyben is volt, de amerikai ellenfele fordított, majd két vállra fektette Nyikost, aki így búcsúzott a versenytől.

A kötöttfogású 60 kilogrammban a tavalyi világbajnokságon ötödik Kecskeméti Krisztián kiélezett mérkőzésen 6:4-re múlta felül kazah ellenfelét, majd a nyolcaddöntőben 9:0-ra kikapott dán vetélytársától. Andrási József a selejtezőben búcsúzott egy dél-koreai rivális ellen.

A súlycsoport harmadik magyar érdekeltje, Torba Erik taktikai csatát vívott első mérkőzésén amerikai ellenfelével, akit aztán az Európai Játékokon ezüstérmes magyar egy-egy intést követően kiléptetett a zónából, így 2:1-es győzelmet aratott. Utána a negyeddöntőben Torba 4:0-ra kikapott a később a döntőig menetelő iráni Omid Hosszein Aramitól. A BHSE versenyzője így a vigaszágra került, de ott nem bírt az idei Eb-n bronzérmes Nihat Zahid Mammadlival, így ő is kiesett.

Egy súlycsoporttal feljebb, a 63 kilóban Mányik Dávid kazah, Tóth Levente pedig litván ellenféltől kapott ki technikai tussal, és búcsúztak a versenytől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik