EJ, vívás: bronzéremért vívhat a női kardcsapat

Vágólapra másolva!
2023.06.30. 15:51
null
Battai Sugárék éremért vívhatnak a balul sikerült elődöntő után (Fotó: MTI)
A magyar női kardcsapat elveszítette elődöntőjét, így a bronzéremért léphet pástra az Európai Játékok pénteki versenynapján.

A világbajnoki címvédő, Battai Sugár, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállítású együttes kivételesen jó teljesítménnyel kezdte a napot és a nyolc között a világklasszisokkal felálló görög együttesnek esélyt sem hagyva győzedelmeskedett.

A legjobb négyben azok az olaszok vártak Battaiékra, akik ritkán látható fordítással élték túl a negyeddöntőt, melyben az azeriek az utolsó pár előtt 40–33-ra vezettek ellenük, ám a záróemberük, Martina Criscio 12–2-re verte a világranglista-hetedik Anna Bashtát.

Noha a negyeddöntő után több mint egyórás szünet következett, Criscio nem veszítette el a lendületét és Pusztai 5–1-es legyőzésével nyitotta a magyarok elleni mérkőzést. A négytusos hátrányon Battai Sugár egyet hozott (7–10), majd jött Szűcs Luca, aki minimálisra csökkentette a különbséget Rossella Gregorio ellen (14–15).

Az első meccsen kifejezetten jól vívó Pusztainak viszont a második miniasszójában sem ment (1-5), majd Szűcs 5–5-ös és Battai 3–5-ös csörtéjével hét tus előnye volt a riválisnak a mérkőzés utolsó harmada előtt.

A „hajrá” jól kezdődött magyar szempontból, Szűcs Luca ugyanis 23–30-nál kötött be és 30–35-nél kötött ki, az utána érkező, Pusztai helyére becserélt Katona Renáta viszont nem tudott új lendületet adni, egyetlen tust ért el csak, így 31–40-nél szinte kilátástalan helyzetbe került a kvartett.

Battai azonban nem adta fel, fokozatosan csökkentette a hátrányt Criscio ellen és 40–43-nál egyre hihetőbbnek tűnt a fordítás, a következő két tusnál azonban az olasz volt a pontosabb és döntőbe juttatta csapatát.

A magyar együttes a 17 órakor kezdődő helyosztón a bolgárokkal küzd meg a bronzéremért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik