EJ, íjászat: Balogh Mátyás a 37. a rangsorolóban

Vágólapra másolva!
2023.06.23. 16:19
null
Balogh Mátyás 37. lett a pénteki rangsorolóban, így hétfőn a 32 közé jutásért Jeff Henckels ellen kell lőnie (Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet)
Balogh Mátyás a 37. helyen végzett a férfi íjászok olimpiai számának pénteki rangsoroló versenyében a krakkói Európai Játékokon, melyen a csigás kategóriában szereplő Szíjártó László a 13. helyen zárta a rangsorolót.

 

A tokiói olimpikon Balogh Mátyás a rossz időjárási viszonyok miatt kissé halasztott 72 lövéses alapversenyben az első 36 lövést 317 FITA-körrel zárta, majd a viadal második felében 324-et tett ehhez hozzá. A 641 körrel tíz riválisát tudta megelőzni a 47 fős mezőnyben.

A folytatásban így a 32 közé jutásért is lőnie kell hétfőn, amikor Jeff Henckels lesz az ellenfele. A luxemburgi íjász a rangsorolóban 655 FITA-körrel 28. lett.

„Mátyás 641 pontja olimpiai szint, aminek nagyon örülünk. Ez egy jó eredmény, az összképpel elégedettek vagyunk – nyilatkozta az MTI-nek Wenger Attila edző.– Hétfőn a háromszoros olimpikon luxemburgival párbajozik majd, akit ismerünk és aki ellen van esélye a továbbjutásra.”

A tréner azt is elmondta, hogy az olimpiai kategória versenyét az időjárás megnehezítette és negyven percet csúszott a program.

„A hivatalos bemelegítés közepén szóltak, hogy le kell állni. Nálunk szinte minden időjárási körülmény között lehet versenyezni, csak villámlás miatt tilos” – mondta a szakember.

A hétfői versenynapon két kieséses kört rendeznek az olimpiai számban érdekelt íjászoknak, majd három nappal később a nyolcaddöntőtől folytatódik a viadal. A kategória férfi versenyében egy olimpiai kvóta talál gazdára.

Pénteken a csigás kategóriában is rangsorolókat lőttek. A férfiak 16 fős mezőnyében Szíjártó László volt érdekelt és 700 pontos eredménnyel a 13. helyen zárt.

Szíjártó vasárnap délután folytatja a versenyt, melynek nyolcaddöntőjében a lengyel Lukasz Przybylskivel csap majd össze.

A Nemzeti Sportot az Európai Játékok helyszíneiről Bobory Balázs és Patai Gergely tudósítja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik