Sportlétesítmény: megújult a Tatai úti telephely, új szakosztály a BVSC-Zuglónál

Vágólapra másolva!
2022.09.14. 13:42
null
Újonnan épített padelpályák a BVSC-Zugló megújult Tatai úti sportkomplexumában az avatás napján (Fotó: MTI/Illyés Tibor)
Mintegy 600–700 millió forintos infrastruktúra-fejlesztéssel teljesen megújult a BVSC-Zugló Tatai út 79. alatti sportkomplexuma, egyúttal megkezdte működését a klub padel szakosztálya.

 

A szerdai sajtótájékoztatón Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke elmondta, hogy az elmúlt években folyamatosan fejlesztették a klub telephelyeit, most ezek közül a harmadikon, a Tatai út 79. szám alatt érkeztek el egy fontos mérföldkőhöz. Hozzátette: a kormány támogatásának köszönhetően újult meg a négy szakosztály otthonául szolgáló telephely. A birkózócsarnokot már korábban felújították, ahol a szabadidő-szakosztály keretein belül közös thai-box órákon is részt lehet venni, elkészült 11 új tenisz- és három padelpálya, valamint egy konditerem.

Kerekes Péter, a Magyar Padelszövetség elnöke beszámolt róla, hogy a tenisz és a fallabda szabályaiból merítő fiatal sportágat több mint 20 millióan játsszák a világ 50 országában, és a jövő évi lengyelországi Európai Játékok műsorán is szerepel. Itthon 2018-ban készült el az első pálya, a most átadott hárommal együtt már összesen 41 van az országban, amelyeken összesen 700 igazolt versenyző üti a labdát.

Dutat Krisztina, a padelszakosztály vezetője elmondta, hogy a BVSC-ben belül megalakult az Első Pesti Padel Klub. Kiemelte, hogy bár a fővárosban több padelközpont is működik már, de a pesti oldalon a BVSC-é az első.

Horváth Henrik, a teniszszakosztály vezetője arról beszélt, hogy szeptembertől összesen 13, 12–14 éves fiatal versenyzővel kezdtek el dolgozni, akik között van korosztályos magyar bajnok is. A távlati tervekről annyit mondott, hogy Budapest egyik legnagyobb utánpótlásközpontját tervezik létrehozni.

A sajtótájékoztató végén bejelentették, hogy szombaton 10 és 16 óra között nyílt napot tart a klub a Tatai út 79. alatt, amelynek keretében minden érdeklődő, felnőttek és gyerekek egyaránt kipróbálhatják a telephelyen űzhető négy sportágat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik