Sportrádió: Nyolcvan százalékban a lovon múlik a győzelem – Pécsi István

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.06.08. 14:48
null
A Sportrádió Hazafutás című műsorában Szegő Tibor (jobbra) vendége volt Pécsi István (balra) és Sztanyiszlav Georgiev (Fotó: Sportrádió/Facebook)
A Kincsem Park 16 legjobb lova mérkőzik meg a július 3-án, azaz 25 nap múlva rendezendő 100. Magyar Derbyn a Kincsem Parkban. A centenáriumi, 2400 méteres futam tétje a halhatatlanság és a 30 millió forintos versenydíj, amely a közép-európai lóversenysport egyik legjelentősebb nyereménye lesz. A Sportrádió Hazafutás című műsorában Szegő Tibor vendége volt Pécsi István, a Kincsem Park ügyvezető igazgatója és Sztanyiszlav Georgiev, az aktuális champion zsoké és tréner, akinél az elmúlt öt évben senkinek sem sikerült több győzelmet szereznie.

Noha a 100. Magyar Derby július 3-án kezdődik, maga az esemény többnapos, és divatfesztivált is magában foglal.

„Már évek óta Derby és Divat Fesztivál néven rendezzük az eseményt, ami háromnapos: pénteken az Agár Derbyvel kezdünk – amivel párhuzamosan egy szépségverseny is zajlani fog –, szombaton az ügetőké a főszerep, vasárnap pedig a telivérek jönnek. Az esemény csúcspontja a legvégén lesz, hiszen július 3-án 19 óra után kezdődik a Magyar Derby” – mondta Pécsi István. Az ügyvezető igazgató úgy véli, a győzelem nyolcvan százalékban a lovon és csak húsz százalékban a lovason múlik.

Sztanyiszlav Georgiev arról is beszélt, milyen az ideális időjárás a lovagláshoz.

„Kedvezőbb a hűvös, száraz időjárás. A lovas és a ló szempontjából is a meleg, párás idő a legnehezebb – mondta Georgiev, aki kitért a szerencsefaktorra is. – Fontos a jó ló, de a szerencse is. Nem mindig a legjobb, sokkal inkább a legszerencsésebb ló nyer.”

A beszélgetésből az is kiderült, hogy az eseményen többek között az olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós és a kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, Fodor Rajmund is részt fog venni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik