Vívás: ezüstérmes a férfi kardcsapat a madridi vk-n

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2022.05.08. 16:43
null
Kardozóinkat csak a döntőben állították meg Madridban (Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet, archív)
A döntőben Dél-Koreától kikapott, így ezüstérmet szerzett a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összetételű férfi kardcsapat a madridi világkupaversenyen.

Három győzelem és egy vereség – ezzel a mérleggel zárta a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású férfi kardcsapat a madridi világkupa-viadalt.

A tokiói bronzérmes csapat az első két asszóját (Tunézia és Grúzia ellen) lazán, mindenféle megerőltetés nélkül hozta, aztán az elődöntőben megszenvedett kissé a megfiatalított olasz együttessel, de így is hét tussal bizonyult jobbnak ellenfelénél, és döntőbe jutott.

Ott meg a nagy rivális Dél-Korea várt a mieinkre – az asszóban a dél-koreaiak domináltak, az első csörte kivételével vezettek végig, és 45–32-re legyőzték a Szilágyi Áron vezette magyar csapatot, amelyik így a márciusi budapesti vk-arany után ezüstérmet szerzett.

VILÁGKUPAVERSENY, MADRID

Kard. Férfiak. Csapat. Nyolcaddöntő: Magyarország–Tunézia 45–20 (Szilágyi +13, Gémesi Cs. +9, Szatmári +3). Negyeddöntő: Magyarország–Grúzia 45–23 (Szatmári +11, Szilágyi +7, Gémesi Cs. +4). Elődöntő: Magyarország–Olaszország 45–38 (Gémesi Cs. +7, Szilágyi +2, Szatmári –2). Döntő: Dél-Korea–Magyarország 45–32 (Szatmári +1, Szilágyi –6, Gémesi Cs. –8). Végeredmény: 1. Dél-Korea, 2. Magyarország (Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás), 3. Olaszország

Hetedik lett a női kardcsapat Hammametben

Egy tussal kapott ki az olaszoktól a négy közé jutásért a hammameti világkupa-viadalon a Battai Sugár Katinka, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállítású kardcsapat, majd az 5–8. helyért ismét egyetlen tus döntött – a lengyelek javára.

Ezek után a mieink a 7. helyért léptek pástra Tunéziában, és Bulgáriát magabiztosan verték.

VILÁGKUPAVERSENY, HAMMAMET
Kard. Nők. Csapat. Nyolcaddöntő: Magyarország–Algéria 45–29 (Battai +8, Pusztai +5, Katona +3). Negyeddöntő: Olaszország–Magyarország 45–44 (Pusztai +7, Katona 0, Battai –8). 5–8. helyért: Lengyelország–Magyarország (Pusztai +2. Szűcs +2, Katona –5). A 7. helyért: Magyarország–Bulgária 45–33 (Pusztai +6, Szűcs +4, Battai +2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik