NS-jótékonyság: háromszáz ukrán cselgáncsozót fogadtak be a magyarok

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2022.05.14. 14:58
null
Háromszáz ukrán cselgáncsozót fogadtak be a magyarok
Széles körű összefogással, a Nemzetközi Cselgáncsszövetség (IJF) kezdeményezésére, a magyar szövetség szervezésében, valamint a magyar kormány hathatós támogatásával és segítségével háromszáz ukrán gyermek érkezett hazánkba.

 

Az IJF által koordinált No Borders (Nincsenek határok) akció egyre több olyan klubot fog össze, amelyek szeretnének hozzájárulni a menekülteket segítő erőfeszítésekhez, miközben az IJF rendszeres kapcsolatban áll más szervezetekkel is a segítségnyújtás optimalizálása érdekében. Ennek keretében csaknem háromszáz fiatal versenyző – akik közül sokan elvesztették otthonukat –, kapott esélyt új életre azzal, hogy a napokban Magyarország befogadta őket. Marius Vizer, az IJF elnöke elmondta, az akció kézzelfogható példája azoknak a cselgáncsértékeknek, amelyek minden törekvésében vezérlik a nemzetközi szövetséget: „Örülök, hogy biztonságos környezetet tudunk kínálni ezeknek a gyerekeknek és fiataloknak, ahol normális életet élhetnek, és továbbra is a dzsúdóra koncentrálhatnak, amíg a hazájukban nem javul a helyzet.”

Az elnök hozzátette, hálás a magyar kormánynak és a honi szövetségnek a támogatásért, s hogy továbbra is lenyűgözi az a szolidaritás, amely Magyarországon minden ukrán menekült iránt megmutatkozik. Tóth László, a honi szövetség elnöke pedig kifejtette, hogy a háromszáz befogadott fiatal 7 és 17 év közötti sportoló, akiket húsz felnőtt edző is elkísért, ami nagyon fontos lépés, mert túlmutat a pénzügyi segítségnyújtáson, s így életek megmentéséről, a biztonságukról és a jövő támogatásáról beszélünk.

„Ukrajnából fogadunk gyerekeket. Az ötlet Marius Vizeré volt, és az ő hivatala koordinálta.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik