Vívás: hét magyar kardozó folytathatja szombaton a BOK Csarnokban

Vágólapra másolva!
2022.03.18. 15:35
null
Kossuth Bálint főtáblás a BOK Csarnokban (Fotó: Földi Imre)
Szilágyi Áron kiemeltként „pihenhetett” a budapesti BOK Csarnokban zajló férfi kard világkupaverseny első napján – a selejtezőből a 21 magyarból további hat jutott a 64-es táblára.


A tokiói bronzérmes férfi kardcsapat mind a négy tagja pástra lép szombaton a BOK Csarnokban, miután a világkupa-viadal selejtezős napján már a csoportmeccsek után a 64-es táblára kvalifikálta magát Szatmári András (MTK), Gémesi Csanád (MATE GEAC) és Decsi Tamás (KVSE) – a már kiemelt Szilágyi Áron (Vasas SC) mellé.

Háromszoros olimpiai bajnokunk és egyéni világbajnokunk, vagyis Szilágyi és Szatmári sajnos túl korán találkozik egymással a hazai rendezésű versenyen, hiszen ha mindketten győznek szombaton az első körben, a legjobb 32 között egymás ellen köthetnek be...

De lesz magyar–magyar asszó már a legjobb 64-ben is: Decsi Tamás és Iliász Nikolász (Debreceni Sportcentrum) egymással küzdhet meg a 32 közé jutásért.

Iliász a csoportmeccsek után két asszót vívott meg sikerrel, ezzel biztosította a helyét a főtáblán, s ugyanezt megtette Kossuth Bálint (UTE) és Horváth Gergő (BHSE) is.

Szombati program – BOK Csarnok, 10
A legjobb 32 között:
10:
Szilágyi Áron–Almutairi (szaúd-arábiai)
10.15:
Szatmári András–C. Heatcock (német)
10.45:
Kossuth Bálint–Ku Bon Gil (dél-koreai)
11.00:
Horváth Gergő–F. Ferjani (tunéziai)
11.15:
Gémesi Csanád–Schneider (német)
11.30:
Decsi Tamás–Iliász Nikolász

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik