Sznúker: O’Sullivan kiküldetett egy fotóst a mérkőzéséről

Vágólapra másolva!
2021.12.04. 11:04
null
Ronnie O’Sullivan ezúttal sem tartotta magában a véleményét (Fotó: Getty Images, archív)
Nem fogta a közönségre a Kyren Wilsontól elszenvedett vereségét, de nem titkolta el rossz érzéseit a yorki környezetről a UK Championship sznúkerverseny negyeddöntője után Ronnie O’Sullivan.

A versenyen a nyolcadik bajnoki címére hajtó O’Sullivan 5–3-as hátrányból egyenlített, de a döntő frémet Wilson nyerte meg, így ő készülhet az elődöntőre.

A tornán sokáig egyszerre négy asztalon játszottak, és a negyeddöntőben is két mérkőzés zajlott párhuzamosan. Ilyenkor a közönség egy része az egyik meccs szünetében pihenőt tart, megindul a büfébe, és mozgolódás indul a lelátón. Ez a hatszoros világbajnokot megzavarta, több brék építése közben is visszaült a székébe, megvárta, mire mindenki elhelyezkedik.

Amikor a vezetőbíró Jan Verhaas megkérdezte, mi a baj, meg is mondta.

„Zavar a zaj. Megvárom, hogy mindenki leüljön, nem rohanunk sehová” – válaszolta a játékvezetőnek, aki megsürgette a nézőket.

Ronnie a meccs alatt egy fotóst is elküldetett a teremből, mert nem állványról fotózott, hanem mozgatta a gépét és zörgött vele.

„Már többször elmondtam, hogy ha nincs állványuk, nem látjuk őket szívesen. Nem hiszem, hogy túl nagy kérés lenne egy fotóstól, azt gondolom, ez az alapvető része a felszerelésének. Ha mégsem, akkor kérjen tanácsot a profi kollégáitól” – mondta O’Sullivan a meccs után.

A közönségről is beszélt.

„Leülök, és megvárom, míg rend lesz. Jan Verhaasnak is megmondtam, hogy nem sietünk sehová. Azért vagyok itt, hogy játsszam, nincs időkorlát. Nem mondom, hogy zavar, vannak jó meg rossz helyszínek, mindegyik olyan, amilyen. Annyira sem érdekel, hogy véleményem legyen róla. Bizonyára fontos a büfében a füstölt szalonnát és a krémsajtot enni” – fogalmazott O’Sullivan.

Wilsont is kérdezték a nézőkről.

„Megértem Ronnie-t, de én igyekeztem kizárni a zavaró tényezőket. Amikor az én brékem alatt mozgolódtak, csakis a játékomra összpontosítottam, és szerintem nagyon jól sikerült” – mondta Wilson, aki a szombati elődöntőben a belga Luca Brecellel találkozik.

Ronnie O'Sullivan addig nem játszik, amíg a nézők jönnek-mennek


SZNÚKER, EGYESÜLT KIRÁLYSÁG BAJNOKSÁGA, YORK
NEGYEDDÖNTŐ
Péntek

Ronnie O'Sullivan (angol)–Kyren Wilson (angol) 5–6
Anthony McGill (skót)–Luca Brecel (belga) 2–6
Jack Lisowski (angol)–Csao Hszin-tung (kínai) 2–6
Barry Hawkins (angol)–Andy Hicks (angol) 6–1

ELŐDÖNTŐ
Szombat
13.45:
Kyren Wilson (angol)–Luca Brecel (belga) (Tv: Eurosport2)
22.00: Csao Hszin-tung (kínai)–Barry Hawkins (angol) (Tv: Eurosport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik