MOB: Kulcsár Krisztián tavaly 1.2-ről 2.6 millió forintra emelte a fizetését

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2021.12.23. 15:58
null
Kulcsár Krisztián (Fotó: Tumbász Hédi)
Kulcsár Krisztián a Magyar Olimpiai Bizottság elnökeként tavaly augusztusban 1.2 millióról 2.6 millió forintra emeltette havi „tiszteletdíját” – erre az origo.hu cikke mutatott rá csütörtökön.

A MOB elnökének fizetéséről szóló cikkely megtalálható a szervezet 2020. szeptember 2-án tartott elnökségi ülésének a jegyzőkönyvében – az ülésre azt követően került sor, hogy júniusban újraválasztották az elnököt.

„Kulcsár Krisztián tehát azok után, hogy 2020. június 20-án újra MOB-elnök lett az első adandó alkalommal megemeltette saját fizetését. Miközben folyamatosan azon dolgozott, hogy a tagság létszámát felére csökkentse”hangsúlyozza cikkében az origo.hu, amely rámutatott, hogy mindez akkor történt, amikor az ország és az egész világ a koronavírus-járvány ellen küzdött, s a Nemzetközi Olimpiai Bizottság egy évvel elhalasztotta a tokiói olimpiai játékok megrendezését.

„Kulcsár fizetésének drasztikus megemelése – természetesen – nem kapott semmilyen nyilvánosságot, sajtóvisszhangot” – teszi hozzá az Origo.

A cikk arra is kitér, hogy elődeivel, többek között Schmitt Pállal és Borkai Zsolttal ellentétben Kulcsár fizetés ellenében vállalta a MOB elnöki tisztségét. Első, 2017-es megválasztása után még a sajtóban is beszélt arról, hogy havi 1.2 millió forintot kap a munkájáért.

„Három évvel később, amikor saját fizetését 1.2 millió forintról 2.6 millióra emeltette, már nem tartotta annyira fontosnak erről tájékoztatni a nyilvánosságot” – írja az Origo a 116%-os fizetésemelésről.

Amint elsőként beszámoltunk róla, egy hétfő este kiküldött körlevél révén rendkívüli közgyűlést hívott össze december 30-ra a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára Kulcsár Krisztián kezdeményezésére. A Magyar Nemzet szerdán azt is megírta, hogy a MOB elnökségi tagjai közül a többség (14 tagból 8-an) Kulcsár visszahívását támogatja, s ugyanígy vélekedik a jelenleg 51 tagú közgyűlés 30-nál több tagja is. Fontos az is, hogy a MOB két alelnöke, Deutsch Tamás és Schmidt Gábor is aláírta már az elnököt lemondásra felszólító nyilatkozatot.

Az Origo szerint „többen arról a forgatókönyvről is beszélnek, hogy Kulcsár mégis lemond, s így nem lesz szükség a rendkívüli közgyűlés összehívására”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik