Birkózó-vb: Torba Erik az ötödik helyen zárt

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2021.10.10. 18:11
null
Torba Erik (kékben) az ötödik helyen zárta a világbajnokságot (Fotó: MBSZ)
Torba Erik az ötödik helyen zárt a 67 kilogrammosok között az Oslóban zajló birkózó-világbajnokág kötöttfogású záró napján, mivel a helyosztón 10:1-es vereséget szenvedett az Ázsia-bajnokság idei bajnoka, a japán Simizu Kenszuke ellen.

 

Szombaton kezdte meg világbajnoki szereplését az Európa-bajnoki bronzérmes, Európai Játékokon második Torba Erik. A Budapesti Honvéd sportolója technikai tussal verte az egyiptomi Musztafa Mohamedet, majd 6:5-re nyert az Eb-győztes román Mihai Mihut ellen, így bejutott az elődöntőbe. Ott 7:1-es vereséget szenvedett az Eb-bronzérmes grúz Leri Abuladze ellen. Torbának a vigaszág győztesével szemben kellett szőnyegre lépnie a helyosztón, és úgy alakult, hogy a 22 éves japán Simizu Kenszuke lett a rivális.

Kifejezetten jól indult a mérkőzés, Torba ugyanis kitolta Simizut a szőnyegről, ezzel megszerezte a vezetést (1:0). A bírók ettől függetlenül a magyart látták inaktívabbnak, így passzivitásért a japán kapott pontot (1:1), aki ezzel együtt lenti helyzetből próbálkozhatott. Rendkívül hatékonyan tette mindezt: előbb hatalmas, ötpontos dobást, majd pörgetést hajtott végre, tehát hajszálra került a technikai tust jelentő nyolcpontos különbség kialakításától (1:8). Néhány másodperccel később Torba kezdeményezett, de elveszítette az egyensúlyát, a japán pedig ezt a helyzetet kihasználva újabb két pontért földre vitte, és a mérkőzést is megnyerte, 10:1-re. Torba így az elismerésre méltó ötödik helyen zárta a világbajnokságot.

A verseny magyar szempontból sem ért véget, hamarosan (körülbelül 19 és 19.30 óra között) a junior-világbajnok és Európa-bajnok Takács István (87 kg) is a bronzmérkőzésen lesz érdekelt.

BIRKÓZÁS
VILÁGBAJNOKSÁG, OSLO
Torba Erik mérkőzései
63 kg, nyolcaddöntő:
Torba Erik–Mosztafa Mohamed (egyiptomi) 11:1
63 kg, negyeddöntő: Torba Erik–Mihai Mihut (román) 6:5
63 kg, elődöntő: Leri Abuladze (grúz)–Torba Erik 7:1
63 kg, bronzmérkőzés: Simizu Kenszuke (japán)–Torba Erik 10:1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik