Birkózás: elhalasztanak minden hazai versenyt

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2020.03.12. 16:34
A Magyar Birkózó-szövetség elhalasztja az országos és a nemzetközi versenynaptárban szereplő valamennyi korosztályra vonatkozó versenyt, valamennyi korosztályra vonatkozó edzőtábort, az utánpótlás válogatottak heti központi keretedzéseit.

A koronavírus-járvány kapcsán hazánkban felállított operatív törzs javaslatára Magyarország kormánya úgy döntött, hogy a rendkívüli jogrend és veszélyhelyzet elrendelésének részeként hozott intézkedések értelmében betiltja a 100 főnél nagyobb, beltéri lebonyolítású rendezvényeket – emlékeztet a szövetség közleménye a szerdai rendeletre.közleménye a szerdai rendeletre.

Ennek szellemében határoztak a hazai versenyek elhalasztásáról, továbbá valamennyi korosztály számára megtiltották a nemzetközi versenyeken való részvételt. Emellett javasolják, hogy a versenyzők lehetőleg „egyénileg seutazzanak külföldre”.

„Akülföldihivatalos vagymagánútról hazatérő sportoló és sportszakember a hazaérkezéstől számított 14 napignem látogathatjaegyesületevagy a szövetségbirkózócsarnokát,edzőtermét, illetvea hazaérkezés tényét,dátumátköteles a szövetségnek bejelenteni.”

A közlemény emellett felhívja a figyelmet a különböző higiéniai előírások betartására, az ismeretek minél alaposabb átadására a sportolók irányába.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik