Világjátékok: döntőben táncoltak a magyarok!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.30. 13:52
Ünnepelnek a magyar táncosok! A wroclawi Világjátékokon mindegyik párosunk pontszerző helyen végzett, erre korábban még soha nem volt példa. Latintáncokban a világranglista 7. helyezett Andrea Silvestri, Váradi Martina kettős a 4., a standard kategóriában László Csaba és Páli Viktória a 6., míg salsában Pék Máté és Nagy Edit Lilla a 7. helyen végzett. Dr. Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) elnöke szerint a Világjátékok sportágakban az értékek felszínre kerültek.

A táncsportos versenyek mindig kiemelkedő eseményei a Világjátékoknak. Rangos mezőny lép parkettre a játékokon, és ez az egyik olyan sportág, melynek versenyei telt ház előtt zajlanak. Wroclawban a legjobb táncos eredményt Andrea Silvestri és Váradi Martina érte el. A magyar bajnok páros egy értékes 4. hellyel gazdagodott, ők először indultak Világjátékokon.

László Csaba negyedszer vett részt a játékokon, Páli Viktóriával másodszor versenyzett ezen a multisport-eseményen. A páros először jutott döntőbe Világjátékokon, ahol a 6. helyet szerezte meg. Salsában is volt egy magyar pontszerzés: Pék Máté és Nagy Edit Lilla a 7. helyen zárt.

„Büszkék vagyunk táncosainkra. Sportágunkban az eredményeken túl komoly sportdiplomáciai sikereknek is örülhetünk. A nemzetközi szövetség elismerve az eredményeinket, világbajnokságok, Európa-bajnokságok, Világkupák rendezési jogát adta, adja Magyarországnak. 2017 őszén Budapest rendezheti meg az akrobatikus rock and roll világbajnokságot, Kisteleken senior vb lesz, 2018-ban pedig Debrecenben bonyolítják le a latintáncok Európa-bajnokságát, míg Kisteleken ifjúsági standard vb-t láthat a közönség” – nyilatkozta Wroclawban Sági István, a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke.

Szintet léptek a Világjátékok sportágak

Magyarország 2005 óta vesz részt egységes csapattal a Világjátékokon. A wroclawi esemény előtt sejteni lehetett, hogy sportolóink sikeresek lesznek ez annak a következménye, hogy a sport e területén komoly értékek kerültek felszínre – mondja Dr. Mészáros János, az NVESZ elnöke.

„Ezek közös értékek. Ezek a szövetségek fantasztikus erőfeszítéseket tesznek azért, hogy felhívják magukra a figyelmet. A Nemzeti Versenysport Szövetségnek az a feladata, hogy ezeket az értékeket kiemelje” – összegzett az NVESZ elnöke.

A sportvezető hangsúlyozta, 2017-ben 13 sportág képviselte – versenyzőkkel – a magyar színeket, de bízik abban, hogy a következő játékokra több szövetség kiválóságai tudnak majd kvalifikációt szerezni. 2021-ben az Egyesült Államokban, Birminghamben rendezik meg a Világjátékokat.

Andrea Silvestri és Váradi Martina
Andrea Silvestri és Váradi Martina
László Csaba és Páli Viktória (Fotók: Csomós Angéla)
László Csaba és Páli Viktória (Fotók: Csomós Angéla)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik