Cselgáncs Eb: Csernoviczki kikapott, a bronzért folytatja

Rác BenedekRác Benedek
Vágólapra másolva!
2017.04.20. 16:49
A csütörtöki nyitónapon Csernoviczki Éva kikapott mindössze 16 éves ellenfelétől a 48 kilogrammos súlycsoportban a varsói cselgáncs Európa-bajnokság elődöntőjében.

A mindössze tizenhat éves Daria Bilodid sajnos Csernoviczki Éva ellen is megmutatta, hogy mi az egyik nagy erőssége. Nem elég, hogy a fiatal dzsúdós technikás, a 48 kilós mezőnyben úgy 10 centivel magasabb a riválisoknál, így pedig rendkívül nehéz a közelébe férkőzni. Csernoviczki Éva ellen is megmutatta, hogy mi az egyik nagy erőssége. Nem elég, hogy a fiatal dzsúdós technikás, a 48 kilós mezőnyben úgy 10 centivel magasabb a riválisoknál, így pedig rendkívül nehéz a közelébe férkőzni.

Csernoviczki Éva is igyekezett, de sehogysem tudott fogást találni riválisán, s mivel az ukrán sem rajta, jöhetett a hosszabbítás. A ráadásul 71. másodpercében aztán Bilodid eldobta Csernoviczkit, a vazarival megszerzett aranypont pedig azt jelentette, hogy a magyar versenyző a bronzérmért folytathatja.

A küzdelmeket erőnyerőként kezdőCsernoviczkia legjobb tizenhat között mutatkozott be Varsóban, aholipponnal verte az azeri Aisha Gurbanlit, majd a negyeddöntőben a hosszabbítás tizenkettedik másodpercében elértvazarival nyert az izraeli Noa Minsker ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik