Szumó: a magyar lány meztelenül mérlegelt a vb előtt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.04. 19:29
Forgó Fruzsina már készülhet jövő évi Világjátékokra. A magyar szumós a 65 kilósok mezőnyében bronzérmesként zárt a mongóliai világbajnokságon, ezzel kvalifikálta magát a nem olimpiai sportágak seregszemléjére. Forgónak ez lesz a második részvétele Világjátékokon. Korábban a 2013-as kolumbiai játékokon vett részt.

A mongóliai vb-re való felkészülése nem volt zökkenőmentes. „Egy sérülés után 14 kilót kellett ledolgoznom. Sokat készültem, de megérte. A súlyomat roppant nehezen tudtam hozni, de végül kisebb felháborodást keltve, teljesen meztelenül mérlegeltem és sikerült" – mondta Forgó Fruzsina.

A magyar lány meztelenül mérlegelt a vb előtt (Fotó: MOB)
A magyar lány meztelenül mérlegelt a vb előtt (Fotó: MOB)

A szumós ugyanazt az edzéstervet végzi majd a Világjátékok előtt, mint amivel a vb-re készült. Fő célja, hogy bal lábát a sérülés előtti állapotba hozza. „Sok kiegészítő sportágban megfordulok, amelyek segíthetik a fejlődésemet. Ezért birkózom, bokszolok és az MMA világába is belekóstolok” – mondta az újdonsült Világjátékok-résztvevő.

A Világjátékokat négyévente rendezik meg, mindig a nyári olimpiát követő évben. Legutóbb, 2013-ban a kolumbiai Caliban rendeztek Világjátékokat, jövőre pedig a lengyelországi Wroclaw lesz a házigazda.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik