Díjazás: Szabó Tünde, Turi György és Göröcs János is a kitüntetettek között

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.16. 08:51
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere pénteken március 15. alkalmából Turi György úszó mesteredzőnek a Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozatát adományozta.

A tréner jelenleg Rióban edzőtáborozik tanítványaival, így tulajdonképpen munka közben mondta el gondolatait elismerése kapcsán:

„Nagyon boldog vagyok, a sok szomorúság után egy kis öröm jól esik. Remélem, a felterjesztőim valamint a cím adományozói nem búcsúajándéknak szánták ezt a szép kitüntetést, hiszen van még bennem szufla! A díjat a feleségem vette át helyettem, mivel én jelenleg is a riói edzőtáborban dolgozom a tanítványaimmal, vagyis nincs ünneplés, és hétfőn sem lesz, amikor betöltöm az ötvennyolcadik életévemet. Munka van – talán épp ez a lényeg, és ezért kaptam a kitüntetést” – reagált Turi György.

Fehér Károly, a Magyar Lovassportszövetség kommunikációs igazgatója és Tóth Ákos, a Magyar Úszószövetség alelnöke, egyetemi docens a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozatát kapta, míg a miniszter Szabó Tünde olimpiai ezüstérmes úszónak, a Magyar Úszószövetség főtitkárának a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatát adományozta.

„A barcelonai olimpia után kaptam kitüntetést, amely akkor az úszásban elért eredményeimet díjazta – mondta el az 1992-es játékokon 100 háton második helyet elérő korábbi úszó. – A mostani érdekes érzéseket váltott ki belőlem, hiszen már a szövetségben végzett munkámat ismerte el, és megmutatta, érdemes naponta tenni a versenyzőkért, a sportágért, az egészséges életmódért, az eszméért, a nagy versenyek rendezéséért."

Zrínyi Miklós, a Magyar Kick-box Sportági Országos Szakszövetség szakmai igazgatója a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozatát kapta.

A pénzügyi életben betöltött meghatározó szerepe és a magyar gazdaság fellendítését elősegítő sokoldalú vezetői és támogatói tevékenysége elismeréseként a Magyar Érdemrend nagykeresztje (polgári tagozat) kitüntetésben részesült a nemzeti ünnepen Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke.

A Magyar Érdemrend középkeresztje (polgári tagozat) kitüntetést vehette át Göröcs János a magyar labdarúgás történetében meghatározó, páratlanul sikeres sportolói és edzői pályafutása elismeréseként. Az Újpest olimpiai bronzérmes, ötszörös bajnok, kétszeres kupagyőztes, kétszeres KK-győztes labdarúgója 339 mérkőzésen lépett pályára lila-fehérben és 109 gólt szerzett, 62 válogatott mérkőzésen 19-szer talált a kapuba, részt vett az 1962-es chilei világbajnokságon. Edzőként kupát nyert az Újpesttel. A klub örökös bajnoka, Újpest és Budapest díszpolgára. A legendás csatár, Újpest kedvenc Titije 75 évesen részesült az újabb jelentős elismerésben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik