Torna ob: Makra megvédte címét, Babos a férfi trónon

Vágólapra másolva!
2014.08.29. 20:17
null
Makra Noémi ugyan nem teljesített hibátlanul, de megvédte összetett bajnoki címét (Fotó: Mirkó István)
A nőknél a címvédő Makra Noémi nyerte a tornászok egyéni összetett országos bajnokságát, míg a férfiaknál új bajnokot avattak Babos Ádám személyében.

A férfiaknál a címvédő Tálas Bence és az első vb-válogató után az élen álló Hidvégi Vid csatáját várta a szakma, de a nevető harmadik, Babos Ádám került trónra. Az FTC versenyzője jól teljesített, már négy szer után látni lehetett, hogy a dobogó legfelső fokára állhat. A címvédő Tálas Bence többször hibázott, így negyedik lett, pedig nagyon szeretett volna egyéni összetett bajnoki címet nyerni új egyesületének.

A lólengés olimpiai bajnoka, Berki Krisztián a nagyszámú közönség biztatása mellett lépett a szerhez, majd 7.0-ás kiinduló pontszámú gyakorlatot mutatott be – hibátlan gyakorlatára 15.950pontot kapott, és természetesen első helyen jutott be a szombati fináléba.

A nőknél beigazolódott a papírforma, a címvédő Makra Noémi nyert, aki a nyáron gerendagyakorlatába egy új elemet, talajába pedig egy új összekötő elemet is beépített. A vk-győztes ugráson kezdett, a második gyakorlata nem volt tökéletes, felemáskorlát-bemutatójába is becsúszott egy kisebb hiba. Egyéni összetett bajnoki címét azonban senki sem veszélyeztette, 53.500 ponttal győzött Divéky Luca és Csillag Tünde előtt. Folytatás szombaton 10.30 órától a Körcsarnokban a férfiak és nők szerenkénti döntőivel.

„Nagyon szerettem volna megnyerni az összetett bajnoki címet. Sajnos, több hiba is becsúszott a gyakorlatokba, de majd a szerenkénti finálékban javítok. A felkészülésem jól sikerült, az egész nyarat a tatai edzőtáborban töltöttem, otthon Békéscsabán mindössze három napot voltam. Tata már a második otthonommá vált" – értékelt Makra Noémi.

„ Jól sikerült a gyakorlatom, de egy kicsit elfáradtam a végére. A döntőben szintén 7.0-ás kiindulójú gyakorlatot mutatok be, de azt, amelyben a Thomas-orsó szerepel, ezzel lettem ezüstérmes az Európa-bajnokságon. Valahogy azt a gyakorlatot sokkal inkább a magaménak érzem, mint ezt a mait, igaz, ennek is 7.0 a kiindulója. Nagyon motivál, hogy egész héten nem volt rontott gyakorlatom, remélem, úgy zárom a hetet, hogy nem is lesz" – nyilatkozta Berki Krisztián.

TORNA, EGYÉNI ÖSSZETETT OB
Nők:

1. Makra Noémi (TC Békéscsaba) 53.500 pont
2. Divéky Luca (KSI) 50.750
3. Csillag Tünde (Delfin SI SE) 49.100
Férfiak:
1. Babos Ádám (FTC Ybl Tervező 82.000)
2. Vecsernyés Dávid (BHSE) 81.500
3. Hidvégi Vid (KSI SE) 80.800

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik