Sznúker: Neil Robertsoné az Egyesült Királyság bajnoksága

Vágólapra másolva!
2013.12.09. 23:40
Neil Robertson nyerte meg a sznúkerezők Egyesült Királyság bajnokságát az angliai Yorkban. Az ausztrál a döntőben 10–7-re győzte le az angol Mark Selbyt.

A 10 nyert frémig tartó döntőben Selby sokkal jobban kezdett, hiszen már 5–1-re is vezetett. Innen azonban a 2010-ben világbajnok ausztrál pillanatai következtek: kilenc játékot nyert és csak kettő veszített el.

Robertson a sportág történetének nyolcadik olyan játékosa lett Steve Davis, Stephen Hendry, John Higgins, Ronnie O'Sullivan, Mark Williams, Terry Griffiths és Alex Higgins mellett, aki mind a három legfontosabb versenyt megnyerte, vagyis a világbajnokságot, az Egyesült Királyság bajnokságát és a Masterst.

Robertson a sikeréért 150 ezer angol fontot (56 millió forint) vehetett át, és megőrizte vezető helyét a világranglistán Selby előtt. Utóbbi sem járt rosszul anyagilag, hiszen, a második helyért 70 ezer fontot kapott, emellé még további 59 ezer font ütötte a markát az elődöntőben lökött 147-es brékért, ami a 100. hivatalos maximum a sportág történetében.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik