Téli sportok városban élőknek

TÓTH ESZTERTÓTH ESZTER
Vágólapra másolva!
2012.12.10. 15:01
null
<p>Nordic walking edzésünket akár egy belvárosi<br />parkban is végezhetjük (Fotó: Northfoto)</p>
A városban élőknek sem kellene lemondaniuk a téli sportok örömeiről. Most összegyűjtöttük azokat a sportágakat, amelyeket akár egy parkban vagy sportcsarnokban is űzhetünk.

Korcsolyázás

Talán ez az a téli sport, amelyet a legtöbb városlakó rendszeresen űz, köszönhetően a fedett vagy szabadtéri korcsolyapályáknak. Ha nem rendelkezünk saját korcsolyával, akkor is könnyen tudunk bérelni egy pár cipőt a különböző szaküzletekben, illetve a korcsolyapályák üzemeltetőinél. A rendszeres korcsolyázásnak köszönhetően a bokánk, a csípőnk, a derekunk és a combunk erősödik meg, ráadásul akár 300 kalóriát is elégedhetünk egy óra edzéssel!

Szánkózás

Akármilyen viccesnek tűnik elsőre ez a mozgásforma, annál egészségesebb és hatékonyabb sportról van szó! Gondoljunk csak bele: egy-egy csúszás után kénytelenek vagyunk visszamászni a dombtetőre, hogy újra nekileselkedjünk a lejtőnek. Ráadásul végig szabad levegőn tartózkodunk. A gyerekek garantáltan élvezni fogják a szánkózást és szülőkként sem ciki beszállni a játékba.

Jégkorong

Aki a csapatjátékok szerelmese, az garantáltan élvezni fogja a jégkorongozást. A hazánkban is egyre népszerűbb sport nemcsak fizikailag jelent nagy kihívást a játékosoknak, hanem taktikai szempontból is izgalmas feladatnak bizonyul. Érdemes érdeklődni a városi sport-, illetve jégcsarnok munkatársainál, hogy indul-e jégkorongedzés a közeljövőben. Ha valaki pedig attól félne, hogy előfeltétel a profi korcsolyatudás, akkor megnyugtathatjuk: az edzések zöme a korcsolyázás alaplépéseinek elsajátításaival kezdődik.

Nordic walking

Ennek a sportágnak az egyik előnye, hogy akár városban is végezhetjük; mondjuk egy tágas parkban, vagy erdőben. A nordic walking az izmaink 90%-át igénybe veszi, ezért fontos, hogy fokozatosan növeljük az edzéstávot, és szoktassuk szervezetünket ehhez a mozgásformához. A rendszeres edzéseknek köszönhetően javul a testtartásunk, nő a tüdőkapacitás, illetve a szívre és az érrendszerre is jó hatással van.

Plusz tipp télre: A gőz és a szauna az edzések után igazi kikapcsolódást nyújtanak. Érdemes bérletet kiváltani a hozzánk közel eső fürdőbe, illetve strandra: ússzunk hetente kétszer-háromszor egyet, majd izzadjuk ki magunkból a méreganyagokat a szaunában!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik