Ács bravúrezüstje az olimpiai bajnok mögött

OROSZ FERENCOROSZ FERENC
Vágólapra másolva!
2010.10.10. 18:39
null
Salzgeber remekelt Wakanával
Német győzelemmel ért véget a díjlovagló Világkupa-sorozat idei magyarországi fordulója. A kaposvári Pannon Lovas Akadémián immár 23. alkalommal megrendezett viadalon a kétszeres olimpiai bajnok Ulla Salzgeber szerezte meg az első helyet a kiválóan teljesítő magyar bajnok Ács Róbert előtt. A harmadik helyen a 2008-as pekingi játékok egyéni harmadik helyezettje és csapat-aranyérmese, Heike Kemmer zárt.

A hagyományokhoz híven a zenés gyakorlatokkal fejeződött be a kaposvári díjlovas hétvége. A kis kör döntőjében osztrák győzelem született, Dallos Zsófia és Druppy nevű lova a negyedik helyet szerezte meg. A Nagydíj-kűrben tíz páros mutatta be gyakorlatát: három orosz, két német, valamint egy-egy brit, kanadai, lengyel, osztrák és magyar sportoló lovagolt a négyszögbe a telt háznyi közönség előtt.

Már az első indulók feladták a leckét az utánuk következőknek, így hamar kiderült, hogy a győzelemhez jóval hetven százalék feletti eredményt kell elérni. A mezőny egyetlen férfi résztvevője, Ács Róbert remek produkcióval rukkolt elő Weinzauber 2 nyergében, és joggal érdemelte ki a szurkolók vastapsát. És még ezután jött a java: a két német olimpiai bajnok is bizonyította kivételes képességeit. Heike Kemmer precíz, de bátor lovaglása ezúttal csak a harmadik helyre volt elég, Sydney és Athén csapat-aranyérmese, Ulla Salzgeber viszont kiemelkedően teljesített, és végül magabiztosan hódította el az első helyezést.

„Először szerepeltem a kaposvári versenyen, és nagyon jól éreztem magam – mondta Ulla Salzgeber. – Nagyon örülök, mert a szombati Nagydíj után a vasárnapi kűrt is megnyertem. Ha minden a terveim szerint alakul, jövőre újra eljövök!"

„Minden úgy alakult, ahogy azt gondoltam, és azt gondolom, nagy dolog, hogy megelőztem egy olimpiai bajnok lovast" – értékelt Ács Róbert, aki a tavalyi harmadik helye után az idén eggyel előrébb tudott lépni az erős mezőnyben.

A háromnapos kaposvári eseményen 10 nemzet csaknem 40 sportolója állt rajthoz, a legjobbak között 3 millió forint pénzdíjat osztottak szét.

LOVASSPORT

Díjlovagló Világkupa, magyarországi forduló. Kaposvár, Pannon Lovas Akadémia.

Eredmények:

Nagydíj (17 induló): 1. Ulla Salzgeber (német) Wakana nevű lován 71,489 százalék, 2. Heike Kemmer (német) Feleciano 68,255, 3. Ács Róbert (magyar) Weinzauber 2 66,681.

Junior kűr (8): 1. Natalia Berezsnaja (orosz) Nikita 69,850, 2. Anna Balasova (orosz) Bonapart 69,3, 3. Decsi Enikő (magyar) Laron-M 66,55.


Intermediaire kűr (10 induló): 1. Ulrike Prunthaller (osztrák) Bartgluts Aktionár 72,35, 2. Fabrizio Sigismondi (cseh) Chamberlain 70,1, 3. Natalja Kazakova (orosz) Slavutich 69,250, 4. Dallos Zsófia (magyar) Druppy 68,85. Nagydíj speciál (5): 1. Heike Kemmer (német) Quantico 67,25, 2. Christilot Boylen (kanadai) Famous Boy 2 66,0, 3. Ulrike Prunthaller (osztrák) Bartgluts Da Pari 65,042.


Nagydíj kűr (10):
1. Ulla Salzgeber (német) Wakana 76,5, 2. Ács Róbert (magyar) Weinzauiber 2 72,7, 3. Heike Kemmer (német) Feleciano 70,95, 4. Ulrike Prunthaller (osztrák) Bartgluts Harvard 69,9, 5. Pia Fortmüller (kanadai) Orion 67,85, 6. Tatjana Makarova (orosz) Karfagen 65,7.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik