NSSZ: Gémesi György támogatást kért a 2017-es világjátékokhoz

Vágólapra másolva!
2010.09.07. 13:42
A Nemzeti Sportszövetség eddigi munkájáról és törekvéseiről, valamint a 2017-es világjátékok tervéről tájékoztatta az Országgyűlés Sport- és Turisztikai Bizottságát az NSSZ elnöke. Dr. Gémesi György arra kérte a képviselőket, hogy támogassák a nem olimpiai sportágak közös világversenyének pályázatát.

Az NSSZ elnöke a világjátékok 2017-es magyarországi pályázatához kért támogatást a bizottság tagjaitól. Dr. Gémesi György hangsúlyozta, hogy az olimpián kívüli sportágak közös versenyének megrendezése reális célkitűzés Magyarország számára, nem igényel speciális infrastruktúra-igényeket, ám kiválóan szolgálná hazánk országimázs-törekvéseit.

A parlamenti frakciók megszólaló képviselői örömmel fogadták az NSSZ stratégiáját és valamennyi tervét, üdvözölték az elképzelések szakmai megalapozottságát, és elvi támogatásukat adták a 2017-es világjátékok pályázatához, melynek érdekében ötpárti együttműködést is elképzelhetőnek tartanak a részletek megismerése után. Bánki Erik, a bizottság elnöke hozzátette: a kormányoldal számít a Nemzeti Sportszövetség szakértő segítségére az új sporttörvény megalkotása során.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik