Súlyemelés: Gyurkovics a B-csoport második helyén az Eb-n

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.04.10. 20:57
Gyurkovics Ferenc – majdnem hat évvel legutóbbi világversenye után – a 105 kg-os kategória B-csoportja második helyének megszerzésével tért vissza a nemzetközi súlyemelőporondra a fehéroroszországi Európa-bajnokságon.

A 2004-es athéni olimpia doppingvétség miatt ezüstérmétől utóbb megfosztott és eltiltott magyar emelője a szombat esti minszki viadalon szakításban maga mögé utasította mind a hat riválisát, noha csak nyitó fogása volt jó 172 kg-on, mert – a kontinensbajnokság honlapjának tanúsága szerint – a 176 kiló kétszer is kifogott rajta.

Lökésben a 198 kg nem jelentett gondot számára, a 201 annál inkább, mert ezzel a teherrel egyszer sem tudott megbirkózni, így 370 kg-os összteljesítménnyel zárta Eb-szereplését. A lett Arturs Lesnieks 373 kg-ig jutott összetettben (166, 207), így megnyerte a B-csoport vetélkedését.

Hogy Gyurkovics hányadikként végez súlycsoportjában, arra vasárnap kora délután, a 8 tagú A-csoport viaskodását követően derül fény, de legrosszabb esetben is tizedik.

Az Eb utolsó napján lép a versenypódiumra Nagy Péter, aki a plusz 105 kg délelőtti, B-csoportos küzdelmeiben indul. A legnehezebbek kategóriájának A-csoportja az Európa-bajnokság záróeseményeként vasárnap délután versenyez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik