Csillaghullás Telfordban, búcsúzott a címvédő és a világbajnok is

Vágólapra másolva!
2007.12.11. 14:50
Címkék
Ahogy azt előre sejteni lehetett számos meglepetéssel vette kezdetét az Egyesült Királyság Bajnoksága (UK Championship) Telfordban. A verseny négy korábbi győztese már mindjárt a legjobb 32 közé kerülésért kiesett, így John Higgins, Peter Ebdon, Stephen Hendry és Steve Davis sem jutott be a második fordulóba. Ott van viszont a legjobb 16 között Ronnie O’Sullivan, Shaun Murphy, Ding Junhui és szezonbeli első győzelmével Mark Williams is.
Stephen Hendry hamar elszállt a tornán
Stephen Hendry hamar elszállt a tornán
Stephen Hendry hamar elszállt a tornán
Stephen Hendry hamar elszállt a tornán

A legnagyobb meglepetés a világbajnok John Higgins búcsúja volt, aki rendkívül simán, 9-3-ra kapott ki a kitűnően játszó Jamie Cope-tól. Az első nyolc frame után még szorosan alakult az eredmény (5-3-ra vezetett Cope), ám a záró részben az ifjú tehetség állva hagyta ellenfelét. Higgins nyilatkozatában utalt a történtekre: „Mintha ott sem lettem volna a második felvonásban…”

A címvédő Peter Ebdon is hamar búcsúzni kényszerült, szoros mérkőzésen maradt alul Ian McCulloch-al szemben. Ebdon már 5-0-ra is vezetett, ám ellenfele nem adta fel, és kiharcolta a 17., frame-et, ahol egy 84-es breakkel eldöntötte a mérkőzést. „Ez életem legnagyobb eredménye” – mondta McCulloch.

Az első kör másik nagy fordítása Barry Hawkins nevéhez fűződik, aki ellen Allister Carter már 8-3-ra is vezetett, ám Hawkins, az utolsó hat frame-et megnyerve jutott tovább a legjobb 16 közé.

A közönségkedvenc Ronnie O’Sullivan-nek sem volt könnyű dolga a fiatal Michael Holt ellen. Félidőben ugyan 5-3-ra vezetett, ám Holt fordítani tudott 6-5-re, majd a „Rocket” becenévre hallgató sztár megrázta magát és 9-6-ra nyert. Mark Kinggel mérkőzik a negyeddöntőért.

Mark Williams - aki az előzetes világranglistán már csak a 40. – ugyanakkor meggyőző teljesítménnyel lépett a legjobb 16 közé, a selejtezőből feljutott Ricky Walden-t verve 9-3-re.

A 2005-ös győztes Ding Junhui is jól kezdte telfordi szereplését, Adrian Gunnell-t búcsúztatta 9-5-re. A mérkőzés krónikájához tartozik egy fantasztikus 143-as break is, amely jelenleg vezeti a 100+ break-ek listáját.

A titkos esélyesnek titulált Mark Selby is már a legjobb 16 között van, ahol Dave Harold-dal játszik. Előbbi Anthony Hamilton-t, utóbbi Graeme Dott-ot verte.

Tovább folytatódott azonban Stephen Hendry vesszőfutása. A hétszeres világbajnok 9-4-re kapott ki a mostanában jó formában lévő Mark Allen-től.

Az elmúlt szezon nagy felfedezettjei, Neil Robertson és Ryan Day számára is hamar véget értek a telfordi küzdelmek. Egyaránt 9-6-os vereséget szenvedtek Joe Perry-től illetve Marco Fu-tól.

A verseny korábbi hatszoros győztese, Steve Davis számára idén az első forduló jelentette a végállomást, 9-4-re kapott ki Stuart Bingham-től.
KÁLLAI PÉTER

UK CHAMPIONSHIP, EREDMÉNYEK

A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Peter Ebdon (angol) Ian McCulloch (angol) 8-9
Stephen Maguire (skót) Joe Swail (észak-ír) 9-5
Mark Williams (walesi) Ricky Walden (angol) 9-3
Stephen Hendry (skót) Mark Allen (észak-ír) 4-9
Ken Doherty (ír) Nigel Bond (angol) 7-9
Ding Junhui (kínai) Adrian Gunnell (angol) 9-3
Steve Davis (angol) Stuart Bingham (angol) 4-9
Shaun Murphy (angol) Paul Davies (walesi) 9-5
Graeme Dott (skót) Dave Harold (angol) 7-9
Mark Selby (angol) Anthony Hamilton (angol) 9-5
Ryan Day (walesi) Marco Fu (hongkongi) 6-9
Neil Robertson (ausztrál) Joe Perry (angol) 6-9
Ronnie O'Sullivan (angol) Michael Holt (angol) 9-6
Stephen Lee (angol) Mark King (angol) 8-9
Allister Carter (angol) Barry Hawkins (angol) 8-9
John Higgins (skót) Jamie Cope (angol) 3-9
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik