Vívó-vb, női párbajtőr: hárman a 32 között, Hormay búcsúja

Vágólapra másolva!
2007.10.01. 12:33
A négyből három magyar került be a legjobb 32 közé a szentpétervári vívó-világbajnokság női párbajtőr versenyében: Szász Emese, Mincza-Nébald Ildikó és Nagy Tímea nyert, Hormay Adrien kikapott az első fordulóban.
Hormay Adrien
Hormay Adrien
Hormay Adrien
Hormay Adrien

A tavaly vb-bronzérmes Szász 7-7-ig haladt együtt ellenfelével, aztán egytusnyi előnyre tett szert, amit több együttes találattal 11-10-ig tartott. Utána viszont háromszor őt talált, végül egy újabb együttesel győzött (15-11).

Mincza-Nébald változatos asszóban kerekedett felül a 2002-ben vb-második Imke Duplitzeren. Eleinte ő vezetett, aztán 10-12-re fordított a német párbajtőröző, a vége azonban megint Minczáé volt. Sorozatban öt tust adott (15-12), így érthető volt látványos örömujjongása.

Nagy az ukrán Olena Krivicka elleni asszóban végig irányított. Kilenc-hétnél ellenfele földet szúrt, a bíró viszont megadta a pontot. A címvédő magyar olimpiai bajnok azonban kérte a videóvisszajátszást, és igaza lett. A felvétel elemzése alapján elvették a találatot az ukrántól, ráadásul kiderült, hogy nekiszaladt Nagynak, ezért kapott egy sárga lapot, és mivel már volt neki, a pirosat is femutatta az asszóvezető, ez pedig magyar pontot ért. Kilenc-nyolc helyett 10-7-lett, ettől kezdve Krivicka már kapkodott, Nagy pedig élt az eséllyel (13-9).

Hormay Minczához hasonlóan erős ellenféllel kezdett, ő azonban nem tudta venni az első akadályt. A 2003-ban vb-harmadik olasz Cristiana Cascioli ellen ugyan eleinte vezetett, majd 5-7-ről még fordított, és 11-10-nél is nála volt az előny, de innentől már csak egyet szúrt eredményesen, miközben ellenfelének négy akciója volt sikeres.

"Kaptam néhány tust az elején úgy, hogy a pást közepén álltam, ezért azt gondoltam, nekem kell támadnom, le kell szorítanom őt. Ez egy ideig be is jött, aztán mégis ő ért el pontokat. Tulajdonképpen nem tudom, hogy miért. Az olimpiai kvalifikációt illetően ez nem jó eredmény, az én szempontomból most az lenne előnyös, ha olyanok végeznének az élmezőnyben, akik mögöttem vannak a ranglistán" - értékelt Hormay.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik