Hadfi Dániel legyőzte Ruszlan Gaszimovot, és Európa-bajnok lett

Vágólapra másolva!
2007.04.08. 17:45
Aranyérmes lett Hadfi Dániel a belgrádi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon, miután a döntőben fantasztikus teljesítményt nyújtva 10:0 arányban, ipponnal győzte le az orosz Ruszlan Gaszimovot. Hadfi Dániel a tavalyi tamperei kontinensviadalon szerzett második helye után ért a csúcsra. Érdekesség, hogy 2006-ban attól a Gaszimovtól kapott ki a fináléban, akinek most csattanós választ adott. A Honvéd-Kipszer dzsúdósa – aki korábban a 23 éven aluliak között szerzett Eb-aranyat – két Európa-bajnokot is legyőzött.
Ez a nap a magyar Hadfi Dánielről szólt
Ez a nap a magyar Hadfi Dánielről szólt
Ez a nap a magyar Hadfi Dánielről szólt
Ez a nap a magyar Hadfi Dánielről szólt

Az elődöntőt követően már nem csak Toncs Péter, de Hadfi Dániel is eksztázisban volt. A gratulációk után, hatalmas csatakiáltást eresztett meg, és mindössze annyit mondott: „majd a végén megbeszélünk mindent”

Természetesen mindenki abban bízott, hogy a visszavágásról, Hadfi Dániel első Európa- bajnoki címéről esik majd szó. Nos, ehhez nem más kellett legyőznie, mint az orosz Ruszlan Gaszimovot, aki tavaly a tamperei Európa-bajnokságon a döntőben ipponnal verte el a mi versenyzőnket.

Raádásul a 27 orosz dzsúdós nem akárki – persze tegyük hozzá gyorsan, Hadfi Dániel. Szóval Gaszimov 2005-ben a rotterdami Európa-bajnokságon harmadik lett, az első fordulóban éppen Kovács Antalt győzte le. Tavaly az Eb mellett két VK-versenyt is nyert, a párizsit, illetve a prágait (itt Hadfi harmadik volt), idén pedig Hamburgban volt ezüst-, Varsóban pedig bronzérmes.

Hadfi Dánielnek tehát saját maga és Kovács Antal miatt is volt oka a visszavágásra. És sikerült!

Rendkívül agilisan, motiváltan ment fel a tatamira, látszott, képes lenne széttépni ellenfelét. Előbb lábfelszedésért kapott kokát, majd 3:08 perc elteltével, ismét jött a lábfelszedés, Hadfi gyönyörűen dobta el Gaszimovot! Ippon! Hadfi Dániel Európa-bajnok!

Toncs Péter tanítványa aztán már sprintelt is fel a lelátóra a barátokhoz, hogy a hátán egy magyar zászlóval állhasson fel a dobogó legtetejére.

„Nagyon boldog vagyok, fantasztikus érzés – mondta Hadfi Dániel, miután lelépett a dobogóról. – Tavaly hasonló akció volt, ám az orosz kapott ippont, most viszont nekem sikerült győznöm. Toncs Péterrel beszéltük, hogy vissza kell vágnom, és megfogadtuk, fogok még a dobogó legtetején állni. Örülök, hogy bebizonyítottam, képes vagyok Európa-bajnokságot nyerni.

Én is erős vagyok, ma azonban Dani erősebb volt nálam – szomorkodott Gaszimov, majd kesernyésen megjegyezte: – Ilyen a judo.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik