TCR World Tour: Ma nyert; Michelisz nyolcadik a második versenyen

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.08.20. 18:53
null
Michelisz nyolcadik helyen látta meg a kockás zászlót (Fotó: Twitter/HMSGOfficial)
Ma Csing-hua szerezte meg a győzelmet a TCR World Tour uruguayi versenyhétvégéjének második futamán. Mellette Mikel Azcona és Yann Ehrlacher állhatott fel a dobogóra, míg az első ötöst Rob Huff és Frédéric Vervisch egészítette ki. Michelisz Norbert a nyolcadik pozícióban zárt.

 

Ma Csing-hua szerezte meg a tizedik helyet az uruguayi időmérőn, így ő várhatta az élről a piros lámpák kialvását a második, részben fordított rajtrácsos versenyen. A második pozícióból az egyéni összetettet vezető Yann Ehrlacher, míg a második sorból Mikel Azcona és Juan Manuel Casella indulhatott.

Az első futamon az utólagos büntetése miatt a hatodik helyen záró Michelisz Norbert a hetedik, míg az első megmérettetésen a pole pozíciót győzelemre váltó Santiago Urrutia a tizedik rajtkockát foglalhatta el.

Ma már a rajtnál összeért Ehrlacher-val, amit Urrutia azonnal ki is használt, és beférkőzött kettejük közé. Az első ötöst Rob Huff és Frédéric Vervisch tette teljessé, míg Michelisz a hatodik pozícióba lépett előre.

Bár Azcona tapadt Mára, nem igazán került előzési helyzetbe, és közvetlen a kettős mögött sem történt pozíciócsere, így az első ötös változatlan sorrendben haladt. A mezőnyt némileg a biztonsági autó rázta fel, igaz, az újraindítást követően sem történt pozíciócsere az élbolyban.

Ma a folytatásban sem tudott ellépni Azconától, a spanyol egy másodpercen belül követte az éllovast, míg hátrébb Girolami helyezett nyomást Micheliszre. Utóbbi kettős össze is ért, ráadásul az argentin Björköt is eltalálta. A svéd ezt követően többször is nekikoccant a Hyundainak, aminek következtében a magyar pilóta visszaesett a nyolcadik helyre. Az időközben újra pályára küldött biztonsági autó csak az utolsó előtti körben állt ki a mezőny elől.

Ma a második újraindításnál is megtartotta a vezetést, és elsőként szelte át a célvonalat Azcona előtt. Harmadikként Ehrlacher látta meg a kockás zászlót, míg az első ötöst Huff és Vervisch tette teljessé. A hatodik Björk lett, majd Urrutia, Michelisz, Girolami és Esteben Guerrieri zárta a pontszerzők sorát.

FRISSÍTÉS: Björk utólag 5 másodperces időbüntetésben részesült a Michelisszel történt incidens nyomán, aminek következményeként a kilencedik helyre esett hátra, míg a magyar versenyző a hetedik pozícióba lépett előre.

Az egyéni összetett állása 10 verseny után: 1. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co) 235 pont, 2. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 215, 3. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai) 205, 4. Rob Huff (brit, Audi) 197, 5. Thed Björk (svéd, Lynk & Co) 190, 6. Néstor Girolami (argentin, Honda) 190, 7. Frédéric Vervisch (belga, Audi) 179.

Folytatás jövő hétvégén Argentínában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik