TCR World Tour: hazai diadal Argentínában; Michelisz negyedik a 2. futamon

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.08.27. 17:59
null
Michelisz a negyedik helyen szelte át a célvonalat (Fotó: Twitter/HMSGOfficial)
Néstor Girolami aratott győzelmet a TCR World Tour argentínai versenyhétvégéjének második futamán. Mögötte Ma Csing-hua és Rob Huff látta meg a kockás zászlót, míg az első ötöst Michelisz Norbert és Santiago Urrutia egészítette ki.

 

 

Néstor Girolami zárt a tizedik helyen a szombati időmérő így a hazai pilóta várhatta az élről a piros lámpák kialvását a második, részben fordított rajtrácsos versenyen. Mellőle Cadroso Pedro rugaszkodhatott el, míg a második sorban Frédéric Vervisch és Thed Björk foglalhatott helyet.

Michelisz Norbert a kilencedik, míg az egyéni összetetettet 16 ponttal a Hyundai magyar versenyzője előtt vezető Yann Ehrlacher a tizedik rajkockából vághatott neki a futamnak.

Girolami jól kapta el a rajtot, és sikerült megtartania a vezetést, mögötte Rob Huff, Cadroso, Ma Csing-hua és Michelisz sorrendben érkezett az első ötös, míg hátrébb először Mikel Azcona találta el a falat, majd Balbi Frederik alatt adta meg magát az autó, aminek következményeként pályára kellett küldeni a biztonsági autót.

Girolami jól jött el az újraindításnál is, és megtartott az első helyet, mögötte Huff és Cardoso csatázott a második pozícióért. Bár a párharcból utóbbi jött ki győztesen, Huff rövidesen visszaelőzte a vetélytársát, akit nem sokkal később Ma, valamint Michelisz is maga mögé utasított, így visszaszorult az ötödik helyre. Míg Cardoso körről körre vesztette a pozíciókat, az egyéni összetettben a harmadik Azcona kénytele volt feladni a versenyt, így pont nélkül zárt a második futamon.

Michelisz mögé Ehrlacher zárkózott fel az ötödik pozícióba, míg előttük Ma tapadt szorosan Huffra, és meg is előzte a britet. A kínai ezt követően elkezdett felzárkózni a vezető Girolamira is, ám hiába érte utol már nem tudott előzni, így meg kellett elégednie a második hellyel.

A hazai pályán győzelmet arató Girolami ezreddel szelte át Ma előtt a célvonalat, harmadikként Huff látta meg a kockás zászlót, míg Michelisz és Ehrlacher az utolsó pillanatokban keményen harcolt egymással, aminek következében utóbbi eltalálta a falat, és végül csak a tizenhetedik helyen rangsorolták. A Hyundai magyarja a negyedik helyének, valamint a fő riválisok nullázásának köszönhetően átvette a vezetést az egyéni összetettben.

Az ötödik helyet Santiago Urrutia örökölte meg, majd Frédéric Vervisch, Björk, Bernardo Llaver, Cadroso, valamint Raphael Reis tette teljessé a pontszerzők sorát.

Folytatás november 3. és 5. között Ausztráliában.

Az egyéni összetett állása 12 verseny után: 1. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 270 pont, 2. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co) 266 pont, 3. Rob Huff (brit, Audi) 247, 4. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai) 243, 5. Néstor Girolami (argentin, Honda) 220, 6. Thed Björk (svéd, Lynk & Co) 206, 7. Frédéric Vervisch (belga, Audi) 179.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik