Gokart: Molnár Martin győzött az idénynyitó Winter Cupon

Vágólapra másolva!
2023.01.23. 18:22
null
Fotó: Facebook/Martin Molnár Racing
A 14 éves Molnár Martin nyerte meg az idei gokartos idényt megnyitó olaszországi Winter Cupot a felnőttek mezőnyében, azaz az OK kategóriában.

 

A Motorsport Talent Management (MOTAM) hétfői közleménye szerint a tavaly még a juniorok mezőnyében szereplő Molnár – akinek ez volt pályafutása harmadik versenye a felnőtt nemzetközi gokartos géposztályban – egész hétvégén az élmezőnyben versenyzett, a döntőben pedig nagyot csatázva, két legfőbb riválisát egyszerre megelőzve diadalmaskodott.

A Lonatóban rendezett versenyhétvégén 29 fős mezőny állt rajthoz az OK kategóriában, Molnár a négyből három előfutamban harmadik, egyben pedig második volt, majd a vasárnapi szuper előfutamban elért negyedik helye azt jelentette, hogy a fináléban a harmadik rajtkocka az övé. A MOTAM beszámolója szerint a HUMDA Academy által támogatott versenyző a 22 körös döntő viadalon végig a győzelemért volt harcban, s bár a 20. kört még harmadikként kezdte meg, az előtte csatázók egymás elleni küzdelmét kihasználva egyszerre előzte meg riválisait, majd magabiztosan nyert.

Molnár legközelebb a mostani hétvégén áll rajthoz a WSK Champions Cup elnevezésű versenyen, szintén az olaszországi Lonatóban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik