Dakar: al-Attijah nyomok nélkül ment, al-Radzsi nyert

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2023.01.07. 18:39
null
Al-Radzsi az idei első, összességében a negyedik részsikerét aratta a Dakaron (Fotó: dakar.com)
Jazid al-Radzsi idei első szakaszgyőzelmét aratta, Nasszer al-Attijah továbbra is vezet, Kovács Miklósék várják a szükséges alkatrészeket a Dakaron.

Külön utakon járt az autós és a motoros mezőny szombaton, pontosabban a motoros mezőny sehol sem járt, mert az időjárási viszontagságok miatt az ő szakaszukat törölték, így az autósokra irányult minden figyelem, akik a tempóváltás mestereivé képezték magukat estére.

Jó hír volt a szaúdi drukkerek számára, hogy a helyi sztár, Jazid al-Radzsi az idei első részsikerét aratta, ugyanakkor a másik nagy közel-keleti kedvenc, a címvédő Nasszer al-Attijah magabiztosan tartja előnyét, miután a legnagyobb vetélytársak elszálltak. (Tegyük hozzá, az Audihoz továbbra sem kegyes a technika ördöge: a még egyedül versenyben lévő Mattias Ekström autójában eltört a féltengely, így Carlos Sainz adta oda a magáét, ő a pénteki borulás után jobban ráért megvárni a három óra múlva érkező szervizkamiont.)

„Mi rajtoltunk elsőként a szakaszon, úgy, hogy nem voltak nyomok előttünk, ami nem volt könnyű, így ketten is megelőztek – mondta Al-Attijah. – A navigáció is elég trükkös volt, megesett, hogy mindenki jött minden irányból. Az utolsó húsz-harminc kilométer őrületes volt.”

A kamionos kategóriában a Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László hármas továbbra is Rijádban várja a sorsa jobbra fordulását, hogy megérkezzenek a szükséges alkatrészek. És ha sikerül megjavítani a Hyenát, a „Dakar Experience” mezőny tagjaként a Scania-trió visszaállhat a mezőnybe.

45. DAKAR RALI
Az állás az 7. szakasz (Rijád–Al-Duvadimi, össztáv: 861 km, ebből szelektív szakasz: 333 km) után. Motorosok:
1. Skyler Howes (amerikai, Husqvarna) 26:31:52, 2. Price (ausztrál, KTM) 3:31 perc hátrány, 3. K. Benavides (argentin, KTM) 7:01 p h., ...34. Gyenes Emánuel (romániai) 5:15:22 óra h., ...93. Saghmeister Gábor (szerbiai, KTM) 22:36:07 ó h. Autósok: 1. Nasszer al-Attijah, Mathieu Baumel (katari, francia, Toyota Hilux) 27:26:23, 2. Lategan, Cummings (dél-afrikai, Toyota Hilux) 1:01:04 ó h., 3. Moraes, Gottschalk (brazil, német, Toyota Hilux) 1:11:24 ó h. Kamionosok: 1. Ales Loprais, Petr Pokora, Jaroslav Valtr Jr. (cseh, Praga) 32:22:56, 2. Vandenbrink, Mouw, Kofman (holland, Iveco) 2:00 p h., 3. Van Kasteren, Rodewald, Snijders (holland, lengyel, holland, Iveco) 22:11 p h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik