Motorsport: Kovács Bálint 6. lett a francia 24 órás versenyen

Vágólapra másolva!
2022.09.21. 13:25
null
Kovács Bálint remek eredményt ért el (Fotó: facebook.com/HMotoTeam)
A hatodik helyen ért célba az elmúlt hétvégén Franciaországban rendezett 24 órás gyorsasági motoros világbajnoki futamon a Superbike kategóriában Kovács Bálint a Maco Racing Team színeiben – jelentette az MTI.

A H-Moto Team 21 éves versenyzőjét a menedzsmentjének közleménye szerint eredetileg a lengyel Wojcik Racing Teamnél, az eggyel alacsonyabb, Superstock kategóriába nevezték be a 100. alkalommal megrendezett Bol d'Or elnevezésű hosszútávú viadalon, de a futam előtt a Maco Racing Team kölcsönkérte őt.

Kovács így először a versenyen ülhetett fel a Yamahára, amellyel a francia Enzo Boulom és az ausztrál Anthony West csapattársaként kellett teljesítenie a 24 órás száguldást. A futam szombaton 15 órakor rajtolt el és vasárnap 15 órakor ért véget, Kovácsék pedig a 15. helyről startolva értek célba végül hatodikként a biztonsági autóval kétszer is megszakított egynapos viadalon.

„A verseny indulása előtt pár órával még úgy tűnt, hogy ezúttal nem az aszfalton, hanem a boxból tudom majd segíteni a csapatomat, de akkor bejelentkezett értem a Maco Racing, a lengyelek pedig kölcsönadtak. A rajt után kellett néhány kilométer, hogy ráérezzek a motorra, ráadásul a 10. körben gumiprobléma miatt ki kellett állnom a boxba, de hamar visszatérhettem és 35 kört kellett teljesítenem, mielőtt átadtam a motort a csapattársamnak” – elevenítette fel a történteket Kovács. A versenyző hozzátette, nagyon fárasztó volt a verseny, hajnalban bukott is egyet, így összességében nagyszerűnek értékeli a hatodik helyet.

„A csapat nagyon elégedett volt a teljesítményemmel, és úgy érzem, mostanra a privát versenyzők legjobbjai között tartanak számon. Megérte a kemény munka, köszönöm mindenkinek, aki segített, és remélem, jövőre is tagja lehetek a világbajnoki mezőnynek” – nyilatkozta Kovács, aki június elején ötödikként zárt a Spa-Francorchamps-ban rendezett 24 órás viadalon.

Kelemen Krisztián, a H-Moto Team tulajdonosa szerint a magyar motoros eredményének értékét növeli, hogy nem a megszokott csapatnál és technikával kellett versenyeznie.

„Azt hiszen, nem kell megmagyarázni, mit is jelent egy világbajnokságon előbb ötödikként, majd hatodikként célba érni egy 24 órás, embert próbáló száguldást követően. Ez a kiemelkedő teljesítmény megkönnyíti a menedzsment dolgát a jövő évi szerződés előkészítéséhez.”

(MTI)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik