WTCR: Berthon nyert, Michelisz 4. lett az első versenyen

Vágólapra másolva!
2022.08.07. 11:57
null
Michelisz Norbert zárta legjobban az első futamot a magyar versenyzők közül (Fotó: DPPI)
Nathanaël Berthon aratott győzelmet a túraautó-világkupa (WTCR) franciaországi versenyhétvégéjének első futamán. Másodikként a pole pozícióból induló Néstor Girolami ért célba, a dobogóra még Gilles Magnus állhatott fel, ám utóbbit megbüntették a futamot követően, így Mikel Azconáé lett a harmadik hely. Michelisz Norbert így negyedikként zárt, Nagy Dániel nyolcadikként ért célba. Tassi Attila futamának egy defekt vetett véget idő előtt.

 

Néstor Girolami szerezte meg a pole pozíciót az időmérőn Anneau du Rhinben, a Honda argentin versenyzője mellől Nathanaël Berthon várhatta a piros lámpák kialvását a főfutamon. A harmadik rajthelyre Mikel Azcona parkolhatta le az autóját, a magyar versenyzők közül Michelisz Norbert zárta legjobban a kvalifikációt, a Hyundai-pilóta a nyolcadik helyről vághatott neki az első futamnak. Tassi Attila a 10., Nagy Dániel a 12. pozícióból várhatta a rajtot.

A startnál volt némi lökdösődés, ám végül simán eljött a mezőny az első kanyarokban. Girolaminak azonban nem sikerült megtartania a vezetést, ugyanis Berthon zárkózott fel az első helyre. Michelisz egy pozíciót javított a rajtnál.

Az első körökben Esteban Guerrieri és Gilles Magnus vívott nagy csatát a negyedik helyért, amit bár az előbbi végül átmenetileg megszerzett, kicsivel később a belga pilóta „segítséségével" lesodródott a pályáról, majd keresztbecsúszott azon, és visszaesett a mezőny végére.

Féltávnál Tassi és Nagy kilencedik helyért folyó csatája szolgáltatott némi izgalmat, majd Berthon és Girolami mögött is kialakult egy ötautós tülekedés, amiben végül Magnus vette át a harmadik pozíciót Azconától. Ez a boly a verseny hajrájában Girolamira is felzárkózott, ám ez a futam sem ment le defekt nélkül, ráadásul éppen Tassi szenvedte el azt néhány körrel a leintés előtt.

Bár a futam igen szoros befutót hozott, az utolsó körökben már nem láttunk előzést. Berthon nyerte az első versenyt Anneau du Rhinben, a dobogóra még Girolami és Magnus állhatott fel. Michelisz az ötödik helyen látta meg a kockás zászlót, Nagy nyolcadikként ért célba. A defektje miatt Tassi nem fejezte be a versenyt.

Folytatás 16.15-kor a második futammal!

FRISSÍTÉS: Magnust utólag öt másodperces időbüntetéssel sújtották a Guerrieri elleni manőveréért, így a belga versenyző a harmadikról visszaesett a hetedik pozícióba. A dobogós helyezést Azcona örökölte meg, Michelisz előrejött a negyedik pozícióba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik