WTCR: Girolami pole-ban; Michelisz nyolcadik Franciaországban

Vágólapra másolva!
2022.08.06. 16:03
null
Michelisz a harmadik helyről vághat neki a fordított rajtrácsos versenynek (Fotó: DPPI)
Néstor Girolami szerezte meg a pole pozíciót a túraautó-világkupa (WTCR) második franciaországi versenyhétvégéjének időmérőjén. Mögötte Nathanaël Berthon és Mikel Azcona végzett, míg a magyarok közül Michelisz Norbert a nyolcadik, Tassi Attila a 11., Nagy Dániel a 12. helyre kvalifikálta magát.

 

 

 

A gumibotrány miatt 12 fősre zsugorodó mezőnnyel folytatódott a WTCR 2022-es kiírása, méghozzá új helyszínen, Anneau du Rhinben, ahol az első szabadedzésen Nathanaël Berthon bizonyult a leggyorsabbnak. A hazai pályán versenyző pilóta mögött Michelisz Norbert és az összetettet vezető Mikel Azcona következett, míg Tassi Attila az ötödik, Nagy Dániel a 12. helyen kezdett.

A második gyakorláson Michelisz tört az élre, a magyar 1:28.769-nél állította meg a stoppert, mögötte Azcona következett 3 ezredes lemaradással, míg a harmadik Tassi hátránya 4 század volt. Nagy újabb 11. pozícióval hangolt az időmérőre.

Az első szakaszban nem volt túl nagy tolongás a pályán, hiszen nem volt semmilyen tét: mindenki továbbjutott eredménytől függetlenül. Az élen Berthon zárt, mögötte Rob Huff és Azcona érkezett, míg a mieink közül Michelisz az ötödik, Tassi a nyolcadik, Nagy a 12. legjobb időt futotta.

A második szakaszban már nagyobb volt a forgalom, mivel ezúttal már a továbbjutás, illetve a fordított rajtrácsos verseny pole pozíciója volt a tét. Az első próbálkozásokat követően Néstor Girolami és Esteban Guerrieri, vagyis két argentin állt az élen. Michelisz ahatodik, Tassi anyolcadik, míg Nagy a 12. helyen nyitott.

A végén már nem igazán változott a sorrend: Girolami, Guerrieri, Azcona, Berthon és Gilles Magnus zárt a top 5-ben, Michelisz a nyolcadik helyet szerezte meg, míg Mehdi Bennani a tizediket. Előbbi a harmadik, utóbbi az első helyről indulhat a fordított rajtrácsos futamon. Tassi a 11., Nagy a 12. pozícióban végzett.

A harmadik szakaszban Magnus hagyta el elsőként a garázst, a belga 1:26.942-es kört jegyzett. Utána Berthon következett, a francia majdnem négy tizeddel előzte meg a riválist. Harmadikként Azcona próbálkozott, a spanyol 46 ezreddel maradt el Berthontól. Negyedikként Guerrieri futott kört, az argentin Azcona mögé zárkózott fel. Utolsóként Girolami hajtott pályára, s ért el 1:26.546-os időt, amivel megszerezte a pole-t.

Mellőle tehát Berthon várhatja a piros lámpák kialvását a főutamon, a második sorból Azcona és Guerrieri indulhat. Magnus, Tiago Monteiro, Tom Coronel, Michelisz, Huff és Bennani egészíti ki az első tízes sorát.

Folytatás 11 óra 15 perckor az első versennyel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik