WTCR: Magnus nyert, Michelisz 4. lett a vallelungai 2. futamon

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.24. 17:52
null
Gilles Magnus szezonbéli második futamgyőzelmét aratta (Fotó: DPPI)
Gilles Magnus aratott győzelmet a túraautó-világkupa (WTCR) olaszországi versenyhétvégéjének első futamán. A dobogóra még Nathanaël Berthon és Mikel Azcona állhatott fel. Michelisz Norbert a negyedik helyen ért célba, a futam elején a második pozícióban autózó Tassi Attila nyolcadikként látta meg a kockás zászlót.

 

Néstor Girolami győzelmével ért véget az első verseny Vallelungában. Michelisz Norbert a negyedik, Tassi Attila az ötödik pozícióban látta meg a kockás zászlót a hétvége záró viadala előtt néhány órával. A részben fordított rajtrácsos második futamon Yann Ehrlacher indulhatott volna a pole pozícióból a márkatársa, Santiago Urrutia várhatta volna a rajtot, csakhogy az első sor végül üres maradt a rajtrácson.

Akárcsak az első futamon, a Lynk & Co versenyzői a gumik ellen „tüntettek”, s a felvezető kör végén visszahajtottak a bokszutcába. Ennek következtében Gilles Magnus és Mehdi Bennani kezdhette meg a futamot a mezőny legelején, mögülük Tassi Attila indulhatott. A rajtnál ráadásul a magyar pilóta feljött a második helyre, míg Michelisz Norbert a hatodik pozícióban haladt az első kör végén.

A futam elején Magnusnak sikerült kissé ellépnie az őt követők elől, s bár Tassi is szépen tartotta a második helyet, a nyolcadik körben defektet kapott, és behajtott a bokszutcába friss gumikért. A második helyre így Nathanaël Berthon jött fel, mögötte a két Hyundai-versenyző haladt Azcona, Michelisz sorrendben.

A spanyol versenyző egyébként a futam nagy részében szorosan követte Berthont, ám nagyobb előzési kísérletbe nem bonyolódott. A győzelem végül Magnusé lett, a dobogóra még Berthon és Azcona állhatott fel. Micheliszt negyedikként intetette le a kockás zászló, Tassi a nyolcadik helyre zárkózott fel az utolsó körökben.

Folytatás két hét múlva a franciaországi Anneau du Rhinen!

WTCR
OLASZORSZÁG, MÁSODIK FUTAM

1. Gilles Magnus (belga, Audi)
2. Nathanaël Berthon (francia, Audi)
3. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai)
4. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)
5. Néstor Girolami (argentin, Honda)
...
8. Tassi Attila (magyar, Honda)

A világkupa élmezőnye 10 futam után: 1. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai) 200 pont, 2. Néstor Girolami (argentin, Honda) 164 pont, 3. Rob Huff (brit, Zengő Motorsport) 148 pont, 4. Gilles Magnus (belga, Audi) 142 pont, 5. Santiago Urrutia (uruguayi, Lynk & Co) 137 pont … 8. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 98 pont … 13. Tassi Attila (magyar, Honda) 61 pont … 17. Nagy Dániel (magyar, Zengő Motorsport) 25 pont

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik