MotoGP: mekkora a baj a Yamahánál? Quartararo és Rossi is aggódhat?

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2020.07.31. 22:05
null
Az ivataiak számára technikai szempontból nem indult jól az idény – ehhez jön plusz egy verseny (Fotó: motogp.com)
Ahogy arról ma reggel beszámoltunk további egy futammal bővült az idei MotoGP-naptár. Jó hír lehet ez Marc Márqueznek, viszont fejfájást okozhat a Yamahánál.

Technikai szempontból nem indult jól a szezon az ivataiak számára. Az első jerezi futamon Valentino Rossi alatt állt meg a motor, majd később kiderült, hogy egy nappal korábban csapattársa, Maverick Vinales furcsa hangokat hallott a motorból. Végül mindkettejük problémás blokkját Japánba küldték felülvizsgálatra.

Egy héttel később a szatellitcsapat pilótájának, Franco Morbidellinek kellett feladnia az Andalúziai Nagydíjat szintén motorhiba miatt.

Ezt követően már Lin Jarvis, a Yamaha Motor Racing ügyvezetője is bevallotta, hogy vannak félelmei, annak ellenére, hogy Fabio Quartararo megnyerte nekik az első két versenyt, Vinales kétszer második lett, Rossinak pedig sikerült dobogóra állnia a második jerezi futamon.

A yamahások helyzetét most tovább bonyolíthatja, hogy nem 11, hanem 12 futam vár még rájuk ezekkel a blokkokkal.

Hogy mi lehet a gond, mi van akkor, ha kifogynak a blokkokból, és mi lehet Valentino Rossi újjászületésének a titka, arról kollégánk az alábbi videóban beszél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik