DTM: brit klasszikus márka ugrik be a Mercedes helyére

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2018.10.11. 19:08
A versenysorozatból kivonuló Mercedes helyett az Aston Martin lesz a BMW és az Audi ellenfele a német túraautó-bajnokság (DTM) 2019-es idényében.

A brit licenccel rajthoz álló svájci R-Motorsport versenyistálló csütörtökön, a DTM idei szezonját záró hockenheimi hétvége helyszínén jelentette be, hogy négy versenyautóval vág majd neki a következő évnek.

A Mercedes tavaly döntötte el véglegesen, hogy 2019-től már nem akar szerepelni a DTM-ben, helyette a Formula–1-re és a Formula E-re koncentrál. A DTM azóta kereste azt a harmadik autómárkát, amely beszáll a küzdelembe a DTM bajnoki címéért a BMW és az Audi mellé.

„Történelmi esemény ez a mi sorozatunk számára, egyben mérföldkő a DTM nemzetközivé tételének folyamatában" – jelentette ki Gerhard Berger, a DTM promóter cégének, az ITR-nek a vezetője.

Az Aston Martin a Vantage modell versenyváltozatával száll be a DTM-be, a pilóták névsorát később hozza nyilvánosságra.

A Mercedes jó eséllyel bajnoki címmel búcsúzhat a sorozattól Hockenheimben: a pontversenyt Paul di Resta vezeti 229 ponttal, mögötte Gary Paffett a második 225 ponttal, ők mindketten a Mercedes színeiben versenyeznek. A címvédő René Rast az Audival egyelőre harmadik 199 ponttal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik