MotoGP: három csigolyája tört a vétlen svájcinak

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2015.09.27. 23:26
null
Aegerter számára véget ért a szezon (Fotó: Action Images – archív)
Dominique Aegerter és Xavier Simeón bukását követően, másfél körrel a rajt után piros zászlóval szakították meg a gyorsaságimotoros-világbajnokság Moto2-es kategóriájának mai futamát a Motorland Aragón pályán.

 

Aegerter – ahogyan két héttel ezelőtt Misanóban – ezúttal is a vétlen fél volt a balesetben, mondhatnánk, hogy megint rosszkor volt rossz helyen. Ráadásul ezúttal nem úszta meg sérülés nélkül a 25. életévét három nap múlva betöltő svájci.

Jobb kezének 4. kézközépcsontját és orsócsontját, bal oldali 12-es bordáját és három csigolyáját is eltörte. „Még élek. Sosem volt még ennyi törésem” – írta ez esti órákban Facebook-oldalára Aegerter, nem sokkal később pedig egy videót posztolt, hogy mindenki megnyugtasson, nincs nagy baj, mozog keze, lába.

Hétfőn Svájcban vizsgálják tovább, de az már biztos, hogy számára az idei szezon ideje korán véget ért.
Ami a versenyt illeti, a középső géposztály pilótái végül 14 körös rövidített táv alatt küzdöttek meg. A győzelmet Tito Rabat szerezte meg Álex Rins és Alex Lowes előtt.

Az összetettben élen álló Johann Zarco csupán hatodik lett, így a bajnokavatás még várat magára. Ha a következő futamon, Japánban Zarco Rabat előtt végez, akkor eldőlt a bajnoki cím sorsa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik