Moto2: még csak 19 éves, ezért nem ünnepelhetett pezsgővel

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2015.08.09. 20:43
A spanyol Álex Rins nyerte meg a gyorsaságimotoros-világbajnokság Moto2-es futamát az Indianapolisi Nagydíjon.

A Moto2-es rajtceremónia alatt még szintén szitált az eső, de nem eléggé ahhoz, hogy ezt a versenyt is a feje tetejére állítsa. Mégis az év versenyét láthattuk, hat különböző pilóta is vezetett a 25 kör során.

Senki sem kockáztatott, azaz mindenki száraz pályára való gumin rajtolt el. Az utolsó körig öten harcoltak a győzelemért, többször test-test elleni küzdelmet láthattunk. Az utolsó kör elején a pole pozícióból induló Álex Rins előnye hat tized másodpercre nőtt, ami elég volt ahhoz, hogy a hátralévő méteren már ne veszélyeztesse senki az első helyét.

Johann Zarco nagyon agresszív motorozása második helyet ért, ezzel 6 ponttal növelte az előnyét az összetettben. Ez Álex Rins első Moto2-es győzelme, amit az Amerikai törvények szerint sajnos nem ünnepelhetett pezsgővel, hiszen még csak 19 éves. Habár ez volt az első alkalom, hogy nyerni tudott, eddig is nagyon jól teljesített első Moto2-es szezonjában, aminek köszönhetően most az összetett második helyen áll megelőzve a tavalyi világbajnok, Tito Rabatot.

A harmadik helyen Franco Morbidellit intették le, ezzel karrierje során először állhatott fel a dobogóra.

A DOBOGÓSOK NYILATKOZATA
Álex Rins: – Először is ezt a győzelmet Dani Rivas-nak ajánlom. Nagyon büszke vagyok magamra és acsapatra is. Boldog vagyok, nem igazán találom a szavakat.
Johann Zarco: – Nem csak Dominique-kal (Aegerter), de összességében is jó harc volt a mai. Az elején óvatos voltam, aztán láttam a száraz pálya, és onnantól mindent beleadtam. Az egyenesben most lassabb volt a motorom, amikor Álex megelőzött, és futott két gyors kört, akkor már tudtam, hogy nem fogom tudni utolérni. De ez a majdnem győzelem, olyan mint egy valódi győzelem nekem, mivel növelni tudtam az előnyömet az összetettben. Jövő héten Brno, nagyon várom.
Franco Morbidelli: – Nem voltak valami jók a körülmények az elején, ezért fontos volt nyugodtnak maradni a futam elején és a végén támadni. Ezt tettem én is, és végre sikerült dobogóra állnom, aminek nagyon örülök.

GYORSASÁGIMOTOROS-VILÁGBAJNOKSÁG, INDIANAPOLISI NAGYDÍJ
MOTO2
1. Álex Rins (spanyol. Kalex) 41:18.866
2. Johann Zarco (francia, Kalex) +0.482
3. Franco Morbidelli (olasz, Kalex) +0.888
Az összetett állása: 1. Zarco 199 pont, 2. Rins 128, 3. Tito Rabat (spanyol, Kalex) 125

MOTO3
1. Livio Loi (belga, Honda) 40:50.747
2. John McPhee (brit, Honda) +38.860
3. Philipp Öttl (német, KTM) +57.781
Az összetett állása: 1. Danny Kent 190 pont, 2. Enea Bastianni 134, 3. Romano Fenati 112

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik