MotoGP: Stoner visszatérne, de a Hondánál lehűtötték a kedélyeket

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2015.04.10. 13:32
null
Stoner nem sokáig élhette bele magát a visszatérésbe (Fotó: Action Images, archív)
Miután a gyorsaságimotoros-világbajnokság katari évadnyitó versenyét követően kétségessé vált Dani Pedrosa szezonjának és karrierjének folytatása, azonnal megindultak a találgatások, hogy ki érkezhet a helyére. Az ínyencek természetesen már látták is a kétszeres MotoGP-világbajnok Casey Stoner visszatérését, de Livio Suppo, HRC-csapatfőnök gyorsan lehűtötte a kedélyeket.  

„Casey már számtalanszor elmondta, hogy nem tér vissza a MotoGP-be" – szúrta oda mogorván Suppo.

Öt nappal később, Pedrosa műtétjének napján Stoner az alábbit osztotta meg rajongóival a Twitter-oldalán.

„Elnézést mindenkitől, de nem állok rajthoz jövő héten a @circuitamericas-on. Megtiszteltetés lett volna Dani Pedrosáért motorozni. #NemÍgyKelleneLennie"

Suppo nem tagadta, hogy beszéltek a korábbi bajnokkal, aki szívesen indult volna a soron következő két versenyen, de a csapatfőnök jobbnak látta, ha a bajnokságra koncentrálnak, ami amúgy is gyengébben indult a vártnál. Ráadásul Stoner nem is ismeri az austini és az argentin pályát: „A szurkolók valószínűleg azonnal az élen látták volna őt, ami viszont lehetetlen elvárás lett volna. Mindenkinek jobb, hogy a nem mellett döntöttünk."

A „mindenkit” Stoner biztosan nem érezte magáénak, hiszen az éjjel újabb tweet látott napvilágot.

„Kár, hogy nem versenyzek. Nem lett volna szükség felkészülésre, nem nyerni mentem volna, csak helyettesíteni egy jó barátot és mókázni egyet Texasban."

A képlet tehát egyszerű. A Honda nem akarta viszontlátni korábbi bajnokát, mert...?

Mert nem szeretett volna kellemetlen perceket okozni aktuális sztárjának, Marc Márqueznek, akivel nyilván hosszú távon terveznek.

A tegnapi sajtótájékoztatón Austinban természetesen szóba jött a fenti történet, amire Márquez igen furcsa (már-már hihetetlen) választ adott.

„Tegnapig nem tudtam semmit az egészről, akkor kérdezte meg egy szerelő, hogy láttam-e Casey posztját. A Honda döntött így, engem nem kérdeztek meg a dologról, de tiszteletben tartom a döntésüket."

Kíváncsian várjuk a folytatást. Micsoda csavar lenne, ha az ausztrál egyszer csak egy másik márkával jelenne meg a rajtácson. Pedrosa helyén egyébként a HRC tesztpilótáját, Hirosi Aojamát láthatjuk majd versenyezni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik