F. B. 2021.01.25 21:21 Frissítve: 2021.01.25 21:38

E-sport: nem született döntés a HPCL csúcsrangadóin

Az MTK Budapest esport találkozói a védelmek csatájáról szóltak, nem tudtak a felek betalálni, a kék-fehérek FIFA akadémiája három pontot szerzett osztálya sereghajtója ellen.

 

HPCL I. OSZTÁLY

A Magyar Pro Clubs Bajnokság kilencedik játéknapján az MTK Budapest esport a második helyezett Veszprém Futsal esport ellen lépett pályára.

A mérkőzés komoly jelentőséggel bírt a bajnoki címért folytatott harcban, miután riválisuk nyolc ponttal rendelkezett kevesebbel – január 21-én azonban bepótolták a Puskás esporttal elmaradt párharcot, ahol mindkét alkalommal nyerni tudtak a veszprémiek. Így hátrányuk két pontra csökkent –, a céljuk a már korábban kiépített előny megtartása volt. A veszprémi együttes kiváló védelemmel rendelkezik, és kevés gólt kapott az idei kiírásban. A háromvédős rendszert nagyszerűen alkalmazzák, és teljes mértékben kihasználják a középpályán lévő fölényükből adódó lehetőségeket.

9. JÁTÉKNAP
MTK Budapest esport–Veszprém Futsal esport 0–0

MTK Budapest esport: Kiss – Mihály, Kovács D., Fehér, Kovács Á. – Nyári, Rácz – Horváth, Batik, Majorosi – Hajdú

Veszprém Futsal esport–MTK Budapest esport 0–0
MTK Budapest esport: Kiss – Mihály, Kovács D., Fehér, Kovács Á. – Nyári, Rácz – Horváth, Batik, Majorosi – Hajdú

Hálóőre, Bíró távollétében Kiss védte az MTK kapuját, és mindezt remekül tette. A védelem is segítette a fiatal középpályást, így a száznyolcvan játékperc alatt egyszer sem forgott veszélyben kapuja.

A kék-fehér együttes támadóinak több lehetősége is volt a győzelem megszerzésére, azonban hol az ellenfél kapusa, hol egy hátvéd, hol a szerencse szólt közbe. Hajdú, Batik és Majorosi mellett Fehér is komoly veszélyt jelentett a veszprémi kapura, a gól azonban elmaradt.

A két döntetlen következtében maradt a differencia a két együttes között. Az MTK Budapest esport továbbra is vezeti a pontvadászatot, és két játéknappal a vége előtt két egységgel előzi meg a Veszprém Futsal esport gárdáját. A bronzérmet érő harmadik pozíciót a HELL Honvéd foglalja el.

HPCL III. OSZTÁLY

Az MTK Budapest FIFA Akadémia a sereghajtó Fehérvár ellen lépett pályára, akik a játéknapot megelőzően huszonegy egységgel rendelkeztek.

MTK Budapest FIFA Akadémia–Fehérvár 5–0 (Kőműves 6., 37., 69., Bazsó 66., Balogh 80.)
MTK Budapest FIFA Akadémia: BOT – Hrisztov, Czékus, Janković – Balogh, Szabó, Bondor, Kertész, Veréb – Bazsó – Kőműves

Az első találkozón Kőműves vezérletével nyertek az MTK akadémistái. Támadójuk mesterhármasa mellett Bazsó és Balogh talált be a magabiztos sikerrel végződő összecsapáson.

Fehérvár–MTK Budapest Akadémia 2–1 (Elek 34., Cehmeiszter 82., ill. Kőműves 87.)

MTK Budapest FIFA Akadémia: BOT – Hrisztov, Czékus, Janković – Balogh, Szabó, Bondor, Kertész, Veréb – Bazsó – Kőműves

A visszavágón megváltozott a játék képe, és Elek átlövését követően védekezésre rendezkedett be a hazai együttes. Egy védelmi hibát kihasználva Cehmeiszer is betalált, amellyel eldőlt a találkozó sorsa. Kőműves szépíteni tudott, azonban a maradék három percben mindent megtett a Fehérvár, hogy elkerülje az egyenlítő gólt.