Kilencvenévesen is versenyeket nyer a rekorder testépítő

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2023.09.12. 17:42
Szinte hihetetlen, de Jim Arrington túl a kilencvenen is kiváló egészségi állapotban van, heti háromszor edz, és rendszeresen indul testépítőversenyeken.

Szuperhős akart lenni. Jim Arrington ezért kezdte el a testépítést 1947-ben, és a szenvedélye, illetve a lelkesedése azóta sem csökkent. Olyannyira, hogy a kilencvenéves sportember a Guinness-rekordok Könyve alapján hivatalosan is a világ legidősebb testépítője, még most is indul versenyeken, nemrég győzött az IFBB Masters világbajnokságon a 80–90 éveseknek kiírt kategóriában.

Korábban is jó néhány díjat nyert, amelyeket büszkén mutat meg a róla készült videóban, a korábbi fotóin pedig jól látszik, hogy annak idején is remek erőállapotban volt.

A zsűrit a legutóbbi versenyen is lenyűgözte az idős sportoló, aki kiváló formában van, és a korához képest kiváló egészségi állapotnak örvend. Mint mondta, szerencsére a felesége is megengedi, hogy részt vegyen a versenyeken, mindenben támogatja őt.

Az elhivatottságáról pedig csak annyit, hogy heti háromszor két órát edz, hétfőn a hátát és a mellizmát, szerdán a lábát, pénteken pedig a vállát és a karját. A teremben érthető módon mindig szívesen látják, felnéznek rá, amiért ennyi idősen is elszántan emelgeti a súlyokat. Ahogy az egyik személyi edző megjegyzi a videóban, Jim gyakrabban jár le a terembe, mint a kliensei többsége. Ő is többször hangsúlyozta már, példát akar mutatni, hogy az idős kor nem lehet akadálya semminek, ilyenkor is lehet rendszeresen sportolni, egészségesen élni.

A kora és a sérülésveszély miatt már inkább gépeken edz, mintsem szabadsúlyokkal, de azért a 45 kilóval végzett bicepszgyakorlatot vagy a 115 kilogrammal végzett guggolást sokan megirigyelhetik. Természetesen az étkezésére is odafigyel.

Régen főleg tejet és marhahúst evett, de ez gyulladásokat okozott, így mostanában elsősorban olívaolajat és gombát fogyaszt.

A testépítést egyébként nemcsak azért kezdte el, mert a kedvenc szuperhőseire akart hasonlítani. Praktikus oka is volt. Koraszülöttként látta meg a napvilágot, egészségi problémákkal küzdött, asztmás is volt. Ez azonban elég hamar elmúlt, miután elkezdett sportolni, és elég gyorsan fel is szedett körülbelül öt kilogrammot. Egy biztos, valóban tiszteletreméltó, hogy ennyi idősen is gyermeki lelkesedéssel jár le a terembe, és még mindig nagyobb és erősebb szeretne lenni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik