Kikelt a táplálékkiegészítők ellen a legendás testépítő

Vágólapra másolva!
2023.09.19. 21:08
Az óriási combizmáról elhíresült Thomas Platz szerint teljesen felesleges táplálékkiegészítőket szedni, inkább megfelelő étkezéssel kell megoldani a kellő tápanyagbevitelt.

Kifakadt a manapság nagy népszerűségnek örvendő táplálékkiegészítők ellen Thomas Platz. A 68 éves bodybuilder ismert névnek számít testépítőkörökben, 1981-ben harmadik lett a Mr. Olympián, és elsősorban óriási combizmairól volt ismert – innen kapta a The Quadfather becenevet is. Ahogyan arról a Csupasport is beszámolt, tavaly ősszel arról panaszkodott, hogy a testépítőversenyek eltávolodtak a régi értékektől, mert korábban ezeken a rendezvényeken nem a minél látványosabb és nagyobb izomzat volt az elsődleges szempont a döntésnél. Nos, Thomas Platz most sem fogta vissza magát, és ezúttal a táplálékkiegészítőkkel kapcsolatban fogalmazott meg éles kritikát.

Bár a megfelelő táplálkozás szerinte is az egyik legfontosabb szempont a testépítésnél, azzal egyáltalán nem ért egyet, hogy ehhez a manapság egyre nagyobb teret hódító táplálékkiegészítőkre is szükség van. Erről persze megoszlanak a vélemények, mindenesetre ő abba a táborba tartozik, amely szerint nagyrészt normális étkezéssel is bevihetők a szükséges tápanyagok.

A rend kedvéért azért tegyük hozzá, hogy sok sportolónak és átlagembernek is szüksége lehet a megfelelő táplálékkiegészítőkre, és bizonyára az sem véletlen, hogy sok amatőr és profi sportoló is rendszeresen használja ezeket a termékeket, főleg a Thomas Platz által kritizált fehérjeporokat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik