A Trónok harca rajongóinak zarándokhelyei, a sorozat legfagyosabb helyszínei

Vágólapra másolva!
2023.05.01. 18:09
Mai napig az egyik legnagyobb rajongótábort maga mellett tudó sorozat a Trónok Harca, amelynek egy része jeges környezetben zajlik. Íme három izlandi úti cél, ahova feltétlenül el kell jutniuk a sorozat rajongóinak.

A falon túli világ. Aki ismeri a Trónok harca történetét, annak ez az egy mondat tökéletesen elég ahhoz, hogy kitalálja, milyen túrahelyszíneket ajánlunk a következőkben. Bizony, a fagyos Izlandról van szó, amely Magyarországtól mintegy 4000 kilométerre fekszik. Meglehetősen messze van, de az utazás minden perce megéri, mert annál gazdagabb látnivalókban. Lássuk, melyek azok a helyszínek, amelyeket a sorozat rajongói is jól ismerhetnek, és mi a nevük a valóságban.

1. A nyílhegy formájú hegy, azaz a Kirkjufell


A cikk borítóképén is látható hegy, a Kirkjufell (magyarul Templom-hegy) nagy szerepet kapott a sorozatban, és a valóságban igen könnyű megközelíteni. Reykjavíkból mindössze két és fél óra alatt oda lehet érni autóval, ám a hegy megmászása vezetővel ajánlott. Csak tapasztalt mászók próbálkozzanak egyedül, mintegy másfél óra alatt érhető el a csúcs.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik